Nem banankage med surdej

Min opskrift på lækker og saftig banankage med surdej. Nu tænker du nok surdej, smager det ikke lidt sjovt i en kage? Hvis du gør så du tager helt fejl, det smager FANTASTISK og giver dig en svampet og kompakt kage. Du går hverken ned på kvalitet eller smag, tværtimod! Du får på en og samme tid en svampet, saftig og smagfuld kage, fyldt med masser af banan. Ved at anvende surdej, holder din kage sig saftig i flere dage uden den taber smag. Opskriften er nem og kagen tager ingen tid at bikse sammen.

Print opskrift
Banankage med surdej
Nem banankage med surdej
Forberedelses tid 15 min
Tilberedningstid 25 min
Antal personer
8 personer
Ingredienser
Banankagen
Pynt
  • 100-125g g. mørkchokolade smeltet (Änglamarks veganske chokolade for mælkefri version)
  • 30 g. lys chokolade smeltet (Änglamarks veganske chokolade for mælkefri version)
Forberedelses tid 15 min
Tilberedningstid 25 min
Antal personer
8 personer
Ingredienser
Banankagen
Pynt
  • 100-125g g. mørkchokolade smeltet (Änglamarks veganske chokolade for mælkefri version)
  • 30 g. lys chokolade smeltet (Änglamarks veganske chokolade for mælkefri version)
Nem banankage med surdej
Instruktioner
  1. Start med at tænde ovnen på 170 grader varmluft.
  2. Bland æg, sukker, brun farin i en skål og rør det godt sammen med en håndmikser. Rør derefter de tørre ingredienser sammen med de våde og rør det sammen.
  3. Tilsæt de mosede bananer og surdejen og rør godt ind i dejen.
  4. Hæld dejen i en smurt bradepande (jeg bruger en som er 36x22cm og bruger gerne smør til at smørre bradepanden).
  5. Bag den i 20-25 min, kagen skal IKKE blive gylden på toppen, dejen skal blot have lov at blive fast. Tjek evt. om kagen er færdig ved at stikke spidsen af en kniv i kagen, og se om der hænger dej ved kniven. Er der dette, skal kagen have lidt mere.
  6. Når kagen er færdig, slukker du ovnen og placere den mørke chokoladen på toppen af kagen. Lad chokoladen smelte ved hjælp af det sidste ovnvarme. Tag kagen ud af ovnen når det mørke chokolade er smeltet, og spred det ud på hele kagen. (Jeg bruger bunden af en ske til dette).
  7. Smelt det lyse chokolade (jeg bruger mikrobølgeovn til dette) og hæld det derefter over i en sprøjtepose. Fordel den lyse chokolade på kagen, brug evt. en tandstik til at forme nogle mønstre i kagen.
  8. Lad kagen køle af i minimum 30 min. Kan spises både lun og kold. Personligt foretrækker jeg, at kagen har været en tur i køleskabet inden servering, så den er afkølet og har sat sig.
Recipe Notes

Jeg bruger denne bradepande (reklamelink) da den gør det let at opbevare kagen i køleskabet. Samtidig gør den det også let at transportere kagen frem og tilbage til ex. fødselsdage eller andre festlige lejligheder 🙂

Til mælkefri version vender jeg denne chokolade fra änglamarks som er vegansk og smager helt fantastisk.

 

Del denne opskrift


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *