Nem vegansk lasagne

Jeg elsker lasagne men har ikke fået det i næsten et år, da jeg har haft en periode hvor jeg ikke har spist noget, som har indeholdt noget med mælk. Jeg har ikke gidet at lave en lasagne uden ost og bechemelsovs, da det i min optik bare er møghamrende lækkert i en lasagne. Til sidst måtte jeg bare have lasagne efter at have drømt om det i flere måneder. Dette betød jeg derfor måtte prøve at skabe en lasagne, med en anden form for bechemelsovs og mozzarella ost. Og hvorfor så ikke lave den uden kød, når man alligevel er i gang 😀 Jeg lover dig for at du kan snyde både dig selv og andre til at tro at denne lasagne både indeholder kød, bechemelsovs og rigtig ost!

Print opskrift
Nem vegansk lasagne
Nem vegansk lasagne
Forberedelses tid 30 min
Tilberedningstid 30-35 min
Antal personer
4 personer
Ingredienser
Lasagnesovsen
Bechemelsovs
Ekstra
Forberedelses tid 30 min
Tilberedningstid 30-35 min
Antal personer
4 personer
Ingredienser
Lasagnesovsen
Bechemelsovs
Ekstra
Nem vegansk lasagne
Instruktioner
Lasagne sovsen
  1. Tænd oven 180 grader varmluft. Klargør grøntsagerne og fjern skrællen fra hvidløgene. Placer snackpeber, hvidløg og rødløg på en bageplade med bagepapir. Fordel olivenolie ud over.
  2. Bag i midten af oven i ca. 20 min til grøntsagerne bliver let brændte.
  3. Hæld dem derefter over i en blender eller foodprocesser og blend sammen med resten af ingredienserne. Stil det derefter til side, da du skal bruge det lidt senere i opskriften.
  4. Skru ovnen op på 200 grader varmluft, så den er klar til lasagnen.
Becemelsovs
  1. Har du en vegansk ost der er i blok så hak den groft. Hæld havrefløde og den veganske ost på en pande, og varm det op ved svag varme. Lad den stå og passe sig selv med enkelte oprøringer undervejs mens du laver "kødsovsen".
  2. Når becemelsovsen har en enartet konsistens, smager du den til med lidt muskat nød og skruer ned på laveste blus.
"kødsovsen"
  1. Find en gryde frem og hæld 2 spsk. olivenolie i gryden. Hæld tomatpure i, og svits det let af, så fjerner du den bitre smag. Steg plantefarsen. Når plantefarsen har stegt i en 5 minutters tid, tilføjer du champignon og steger lidt videre.
  2. Hæld derefter sovsen i (den du lavede tidligere), og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber.
Fremgangsmåde
  1. Find et stort ovnfast fad frem og fordel "kødsovsen" i bunden i et jævn lag, hæld derefter bechemelsovs over og slut af med lasagneplader. Gentag dette indtil du har et lag kødsovs og bechemelsovs tilbage. Fordel det sidste lag uden lasagnepladerne.
  2. Bag i midten af oven i 30-35min
Del denne opskrift


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *