Vegansk squash kage med frosting

Endelig er det sæson for dansk squash. Hver gang jeg ser en flot grøn og sprød squash i supermarkedet, får jeg lyst til at lave squash kage. Jeg laver både gerne den klassiske Squashkage og en mælke- og laktosefri udgave. I fredags besluttede jeg mig så for at prøve noget helt nyt, nemlig en vegansk udgave. Mit vigtigste krav var at den ikke måtte gå ned på hverken smag, konsistens eller udseenden, og det må man sige at den ikke gjorde! Den lever op til alle 3 ting, og er lige så let at lave som de 2 andre. 🙂

Print opskrift
Vegansk squash kage med frosting
Du kan vælge at lave 2 kager og putte frosting imellem og på toppen, eller bage 1 stor kage og pynte den med frosting på toppen..
Forberedelses tid 25 min
Tilberedningstid 60 min
Ventetid 10+30 min
Antal personer
8-10 personer
Ingredienser
Squash kagen
Frostning
Forberedelses tid 25 min
Tilberedningstid 60 min
Ventetid 10+30 min
Antal personer
8-10 personer
Ingredienser
Squash kagen
Frostning
Instruktioner
Squash kagen
  1. Tænd oven på 185 grader varmluft.
  2. Rens squash og skræl gulerødder, og riv dem groft.
  3. Hæld kikærtevand, brun farin og sukker i en skål. Mix det godt sammen med en håndmikser til det får en luftig konsistens. (Vær tålmodig, det kan godt tage lidt tid)
  4. Tilsæt derefter de tørre ingredienser og olien. Mix det godt sammen. Rør til sidst det squash, gulerødder og det hakkede chokolade i. Sørg for at få det rørt godt ind i dejen.
  5. Fordel halvdelen af dejen i en rund- eller firkantet silikoneform. HUSK at smør formen eller gør formen våd inden du hælder dejen i.
  6. Placer kagen i midten af ovnen og bag i ca. 25-30min, til kagen har sat sig, og er gyldenbrun. Pas på at den ikke får for meget, da du risikere at kagen bliver tør.
  7. Når kagen er afkølet kan du tage den ud af silikoneformen, og placere den på en tallerken (Sæt den evt. i køleskabet så kagen bliver hurtigere kold og klar til at få frosting på). Bag derefter den anden kage på samme måde.
  8. Mens du venter på at den anden kage bliver færdig, begynder du at lave din frosting.
Frosting
  1. Hæld alle ingredienser i en skål, pisk det godt sammen med en håndmikser (dette tager typisk et par minutter). Din frosting skal være luftig og formellisen skal være opløst.
  2. Stil skålen på køl til du skal bruge den.
Samling af kagen
  1. VIGTIG: Du må ikke hælde frosting på kagen, før at kagen er helt afkølet da du risikerer frostingen smelter.! FIF: Har din frosting stået i køleskabet i noget tid kan du med fordel mixe den i et par sek med håndmikserne inden du skal i gang med at pynte kagen. (Så sikre du dig at frostingen fortsat er luftig)
  2. Find det fad frem som du ønsker kagen skal være på. Placer den ene kage på tallerken og smør den med ca. 1/3 af frostingen (Vigtigt du ikke putter for meget på, da du risikere der så ikke er nok til at pynte toppen af kagen)
  3. Placer derefter den anden kage ovenpå.
  4. Hæld det sidste frosting i en sprøjtepose med tyl, og pynt kagen med ønskede mønster 🙂
  5. Opbevar kagen på køl indtil den skal serveres. 🙂
Del denne opskrift


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *