Print opskrift
Nem Mælkefri Lagkage
Forberedelses tid 30 min
Tilberedningstid 30 min
Ventetid 10 min
Antal personer
8 personer
Ingredienser
Lagkagebunde (2stk.)
Råcremen/Vaniljecreme
Flødeskum
Frugt til kagen
Forberedelses tid 30 min
Tilberedningstid 30 min
Ventetid 10 min
Antal personer
8 personer
Ingredienser
Lagkagebunde (2stk.)
Råcremen/Vaniljecreme
Flødeskum
Frugt til kagen
Instruktioner
Lagkagebunde
  1. Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn).
  2. Hæld sukker og æg i en skål, og rør det sammen med en elpisker eller en røremaskine til det får en luftig konsistens.
  3. Sigt derefter de tørre ingredienser i (på den måde sikre du dig, at der ikke er nogle klumper i dejen). Rør det godt sammen og tilsæt til sidst det revet marcipan.
  4. Hæld halvdelen af dejen i en rund bageform. (Jeg bruger en silikone form ø 26mm) (et lille fif – Bruger du silikoneform behøver du ikke at smørre formen med kokosolie eller andet smørrelse, men blot gøre den våd med en smule vand).
  5. Placer derefter formen i midten af ovnen og bag ca. 10-15min til kagebunden er gylden. Lad den afkøle 5 min før du tager kagebunden ud af formen. Lav den anden kagebund ved at gentage trin 4-5. (Begynd evt. at lave råcremen/vaniljecremen mens kagebundene er i ovnen.)
Råcreme/Vaniljecreme
  1. Hæld æggeblommer, sukker og vaniljesukker/korn i en skål. Pisk det godt sammen med en elpisker til det det får en let tyk og luftig konsistens. (kan godt tage et par minutter)
  2. Hæld havrefløden i en seperat skål og pisk det til flødeskum.
  3. Vend til sidst forsigtigt æggeblommeblandingen i flødeskummen, ved at tilsætte lidt af gangen. Røre det forsigtigt sammen med en ske eller dejskraber. På denne måde sikre du dig at du får en lækker og luftig råcreme/kagecreme.
Flødeskum
  1. Hæld havrefløde og vanilje i en skål. Pisk det stift. Stil derefter den færdiglavede flødeskum på køl.
Frugt til kagen
  1. Skræl bananer og kiwi, og skær dem i den ønskede tykkelse. (Der skal bruges 1 lag kiwi og 1 lag banan til kagen). Skyl bærrene og snit evt. jordbærene i mindre stykker.
Sådan samler du kagen
  1. Start med at placere en lagkagebund på et serveringsfald. Smør derefter med Råcremen/Vaniljecreme.
  2. Pynt derefter med den ønskede mængde bananer.
  3. Fordel den ønskede mængde flødeskum ovenpå bananerne.
  4. Top med en ny lagkagebund. Smør derefter igen med råcreme/vaniljecreme.
  5. Pynt denne gang med kiwi, og top til sidst med flødeskum. (Husk at gemme lidt flødeskum til pynt)
  6. Ønsker du at pynte med flødeskum til sidst, hældes den sidste mængde flødeskum i en sprøjtepose med tyl. Dekorer evt. ved at sprøjte langs kanterne på kagen. 🙂
  7. Pynt til sidst med de friske bær. (Lille fif – Hvis du er typen der laver lagkagen dagen før servering, så anvend lidt ekstra creme og flødeskum mellem hver lag, da lagkagebundene suger en del.
Del denne opskrift