Print opskrift
Nøddemazarintærte (Toscatærte)
Kan med fordel fryses. Hasselnødderne kan skiftes ud med mandler, valnødder, pekan nødder eller hvad du ellers lige har liggende 🙂 !
Forberedelses tid 30 min
Tilberedningstid 40 min
Ventetid 70 min
Antal personer
8 personer
Ingredienser
Mørdej
Mazarinmasse
Nødde/Karamelmasse
Forberedelses tid 30 min
Tilberedningstid 40 min
Ventetid 70 min
Antal personer
8 personer
Ingredienser
Mørdej
Mazarinmasse
Nødde/Karamelmasse
Instruktioner
Mørdej
  1. Hæld mel, salt og flormelis i en skål og rør det godt sammen (jeg bruger en røremaskine, men en el-pisker kan også bruges).
  2. Skær smørret til mørdejen i mindre stykker og hæld i skålen, med det blandede mel og flormelis.
  3. Tilsæt æggeblommen, og rør det godt sammen. Ælt det gerne lidt med hænderne til sidst, og form det til en klump.
  4. Hæld dejen tilbage i skålen eller bak det ind i film og stil den på køl i 30 min.
  5. Når dejen har værte på køl røres den ud så den passer til den ønskede tærteform (jeg bruger 35×11 cm) HUSK at smør formen godt inden og læg dejen i, så den dækker både bund og kanter.
  6. Stil derefter formen med dejen på køl igen, i 30 min og begynd at lav din mazarinmasse, imens dejen hviler.
Mazarinmasse
  1. Hæld den groftrevet marcipan, mel og rørsukker i en skål og bland det godt sammen, inden du tilsætter smørret.
  2. Tilsæt til sidst ægget og rør det sammen til en ensartede mazarinmasse.
  3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  4. Tag tærteformen ud af køleskabet og tilsæt mazarinmassen. Smør den evt. ud med en kagespartel eller dejskaber, så du sikre en jævn fordeling.
  5. Placer tærten i midten af ovnen, og bag i 25-30min, til toppen er gylden. (Det er vigtigt at tærten har fået nok, da den ellers ikke slipper formen).
Nødde/Karamelmassen
  1. 10min før at tærten er færdig begynder du at lave din topping til tærten. Dette gøres ved at du hælder alle ingredienserne undtagen hasselnødderne i en gryde.
  2. Smelt karamelmassen før du tilsætter hasselnødderne, og kog massen let op, så den får en tyk og let klistret konsistens, før at du hælder den på tærten.
  3. Fordel nødde/karamelmassen og placere tærten i midten af ovnen.
  4. Bag den yderligere 7-10 min til den får en gylden overflade.
  5. Når tærten er færdig, skal den afkøle ca. 10 min, før at du forsøger at tage den ud af formen.
  6. Tærten kan nydes lun, eller helt afkølet. Personligt spiser jeg den gerne afkølet med en god vaniljeis til. Velbekomme 🙂
Del denne opskrift