Begyndt at lave tærtebunden.
Se fremgangsmåden på tærtedejen ved at trykke på linket øverst i
Fyld
Start med at rense og klargøre grøntsagerne.
Efter du har gjort dette, skal du tage en pande frem og smelte smørret.
Derefter tilsætter du hvidløg, sødekartoflerne, og lader det stege med middel varme i ca 5 min, til det får en let gylden farve.
Fjern derefter hvidløg og kartoflerne fra panden, og skru lidt ned for varmen. Hæld den skyllede spinat på panden, og lad det stege i 1-2 min, til spinaten er mør. Lad panden stå og køle af, og begynd at gå i gang med resten af fyldet.
Bland chiafrø, vand, sojafløde, salt og peber i en skål, og rør det godt sammen. Lad blandingen stå i ca. 10 min, til den har en tyk konsistens. Pas på at det ikke står for længe, da det så risikere at bliver en tyk grødet konsistens.
Tag de stegte kartofler og hvidløg, og put i bunden af tærtebunden.
Fjern det overskydende vand fra spinaten ved at presse spinaten sammen.
Placer derefter spinaten ovenpå de sødekartofler, og tilsæt derefter de syltede artiskokker
Slut af med at hælde chiamassen over tærten og pynt tærten med finthakket nødder.
Lad tærten bage i 30-35min ved 180 grader.
Tag derefter tærten ud af ovnen, og pensel den med lidt olie på toppen af tærten og på kanterne.
Bag yderligere i 5-10 min.
Når tærten har en gylden farve er tærten færdig.