Print opskrift
Lækker & nem grøntsagstærte med gedeost, bacon og bagtemandler
OBS: Opskriften giver enten en stor tærte, eller 2 små tærter.
Antal personer
8
pers
Ingredienser
Tærtebund
200
g.
hvedemel
50
g.
fuldkornsrugmel
100
g.
fuldkornshvedemel
50
g.
hampmel
(kan erstattes med rug-eller hvedemel)
1 1/2
tsk.
bagepulver
1 1/2
dl.
rapsolie
(gerne koldpresset)
4
spsk.
vand
1 1/2
tsk.
salt
2
dl.
neutral yoghurt
Fyld
3
fede hvidløg
finthakket
2
løg
finthakket
3
stk.
porre
i tynde skiver
1
broccoli
i små broccoli buketter
200
g.
spidskål
fintsnittet
6
mellemstore
æg
4
dl.
mælk
pk.
bacon
1
lille håndfuld
mandler
kogte
salt og peber
180
fast
gedeost
Antal personer
8
pers
Ingredienser
Tærtebund
200
g.
hvedemel
50
g.
fuldkornsrugmel
100
g.
fuldkornshvedemel
50
g.
hampmel
(kan erstattes med rug-eller hvedemel)
1 1/2
tsk.
bagepulver
1 1/2
dl.
rapsolie
(gerne koldpresset)
4
spsk.
vand
1 1/2
tsk.
salt
2
dl.
neutral yoghurt
Fyld
3
fede hvidløg
finthakket
2
løg
finthakket
3
stk.
porre
i tynde skiver
1
broccoli
i små broccoli buketter
200
g.
spidskål
fintsnittet
6
mellemstore
æg
4
dl.
mælk
pk.
bacon
1
lille håndfuld
mandler
kogte
salt og peber
180
fast
gedeost
Instruktioner
Tærtebund
Start med at tænde ovnen på 160 grader varmluft
Bland alle de tørre ingredienser til tærtebunden i en skål.
Bland derefter alle de våde ingredienser i en anden skål.
Rør alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt dejen grundigt.
Smør en tærteform og fordel dejen i tærteformen. Sørg for at hele bunden og siderne er dækket med dej.
Prik hul i tærtebunden med en gaffel (dette forhindre tærtebunden i at hæve op og revne)
Placer tærtebunden i midten af ovnen, og lad den bage i ca. 15 min til tærtebunden er let gylden.
Tag tærtebunden ud af ovnen og lad den køle af, mens du laver fyldet til tærten.
Tærtefyld
Start med at pille, snitte og skære/hakke grøntsagerne.
Steg løg og hvidløg på panden til de er gyldne. Tilsæt derefter de andre grøntsager og steg i ca. 5 min.
Pisk æg og mælk sammen i en skål, sammen med salt og peber.
Læg grøntsagerne på den afkølet tærtebund, og hæld æggemassen over. Top til sidst tærten med gedeost, bacon og mandler.
Bag tærten i midten af ovnen i ca. 25-30min, til æggemassen har sat sig.
Del denne opskrift