21. maj 2019
Veganske Karamel/Snickerskugler – Kun 5 ingredienser
De klassiske snickerskugler lavet af dadler, peanuts, peanutbutter, med et tvist af vegansk mørk chokolade udenpå. De er perfekt til de dage hvor sliksulten melder sig, eller som et sundere alternativ til fredagssnoller. Personligt spiser jeg dem gerne til min eftermiddags- eller aftenkaffe. De er super lette at lave, og kræver blot 5 ingredienser.
Antal personer |
45 stk.
|
Ingredienser
Snickerskugler
- 300 g. bløde dadler
- 200 g. saltede peanuts
- 1 tsk. karamel ekstrakt (kan undlades)
- 3 store spsk. peanut butter
- 50 g. vegansk mørk chokolade smeltet (jeg bruger gerne denne https://anglamark.coop.dk/varer/foedevarer/veganer/vegansk-chokolade/)
Pynt
- 100 g. vegansk mørk choklade smeltet
Ingredienser
Snickerskugler
Pynt
|
|
Instruktioner
- Start med af fjerne stenene fra dadlerne, og hæld dem i en foodprocessor sammen med de saltede peanuts, karamel ekstrakt og det mørke chokolade. Hak det mellemfint.
- Tilføj peanutbutter (dette gør at massen hænger sammen). Når peanutbutteren er blandet godt ind i massen, kan du begynde at forme dine snickerskugler. Form 24 stk, og stil dem på køl.
- Begynd så at lave pynten, ved at smelte chokoladen over et vandbad.
- Overtræk snickerskuglerne med det smeltede chokolade, og pynt evt med lidt hakket peanuts, guldstøv eller hvad du nu ellers syntes kunne være flot 🙂
- Snickerskuglerne kan spises med det samme. Pynt evt. med lidt frysetørrede hindbær, gulvstøv eller hakkede nødder hvis du ønsker dette. Personligt kan jeg bedst lide dem kolde, og jeg lader dem derfor gerne stå i køleskabet i minimum 30 min efter jeg har lavet dem.
Recipe Notes
Opbevares i køleskabet i en dåse eller bøtte.
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen