Cremet vegansk pastaret med soltørrede tomater og svampe 

Cremet vegansk pastaret med soltørrede tomater og svampe 

Denne veganske pastaret er simpelthen FANTASTISK. Selve saucen kan bruges til vanvittig mange retter. Lasagne, pastaretter, eller som pizzasovs, ja jeg kunne blive ved. Er du ikke veganer og tænker “det bliver lidt grønt nok for mig det her“, kan du altid tilføje lidt stegt chorizo eller bagt serrano skinke og friskrevet parmesan til retten. MEN jeg syntes lige meget om du er veganer eller ej, at du skal give denne ret et forsøg. Noget siger mig at det ikke bliver sidste gang du laver den. Så er du vild med en cremet pasta ret med masser er smag, er denne opskrift lige noget for dig.

INGREDIENSVALG

Til denne cremet veganske pastaret med soltørrede tomater og svampe kan du både bruge almindelig eller glutenfri pasta. Vi variere lidt imellem hvad du bruger. Til denne ret har jeg brugt tortiglioni n° 23. Når vi køber glutenfri pasta er vi rigtig glad for pasta, som er lavet på quinoa, ris, kikærter eller linser. Personligt glad for at handle ved Helsebixen, da de på nuværende tidspunkt tilbyder gratis fragt på alle varer (reklamelink). Det er nemt, og jeg behøver ikke at skulle gå i special butikker for at få fat i det, eller give overpriser i supermarked.

Hvad angår soltørrede tomater, som bruges i denne opskrift er jeg rigtig glad for at anvende Rema 1000’ens soltørrede tomater i olie. De smager rigtig godt og kan bruges til både pasta retter, til pizza sauce, i lasagne eller til tapas. Samtidig koster de kun omkring de 10 kroner glasset.

INSPIRATION 

Er du ligesom mig helt vild med pasta retter, kan jeg anbefale denne veganske pastaret med græskar og valnøddeknas. Er du glad for det asiatiske køkken, kan en tom yum suppe med tigerrejer måske friste. 

ALLERGENER 

Leder du i stedet efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Cremet vegansk pastaret med soltørret tomater og svampe

Cremet vegansk pastaret med soltørrede tomater og svampe

Mygreenkitchen
For en ikke-vegansk udgave, kan du tilføje lidt stegt chorizo eller bagt serrano skinke og friskrevet parmesan.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Hovedret, Pastaret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

Pastasaucen

  • 3 mellemstore røde snackpeber skåret i grove stykker
  • 2 mellemstore rødløg skrællet og halveret
  • 2 fede hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 10 halve soltørrede tomater (men på glas i olie)
  • 1 lille håndfuld frisk basilikum (kan erstattes med 1 spsk. tørrede basilikum
  • 1 tsk. tørrede oregano
  • 2 spsk. sødt paprika stødt
  • 1/4-1/2 tsk. chilipulver eller flager
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 dl. grøntsagsboullion (jeg bruger 1 knorr fond du chef grøntsagsbouillon til 1 dl. kogende vand)

Ekstra

  • 250. g. frisk pasta (jeg bruger tortiglioni n° 23)
  • frisk basilikum (til pynt)
  • 200-250 g. svampe (ex. champignon, portobello svampe mv.) (skåret i mindre stykker)

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
    Klargør grøntsagerne og pil skrællen af løgene og hvidløgene.
  • Placer snackpeber, rødløg og hvidløg på en bageplade med bagepapir. Hæld 1-2 spsk. olivenolie ud over grøntsagerne. Bag i midten ovnen ca. 20 min til grøntsagerne får en let brændt overflade.
    (Begynd i mellemtiden at koge pastaen – følg anvisningen på pakken).
  • Når pastaen har kogt, hældes vandet fra.
    Lad pasta stå i gryden med låg over sig, så de holder sig varme.
    (TIP: Vend evt. 1 tsk. Olie i pastaen, på den måde sikre du dig at pastaen ikke klistre sammen).
  • Når grøntsagerne er færdigbagte, hældes de over i en foodprocessor eller blender.
    Tilsæt resten af ingredienserne og blend det hele godt sammen, til du får en ensartet sauce. Stil saucen til side, da du skal bruge den lidt senere.
  • Begynd så at stege svampene på en pande med olivenolie. Når svampene er færdigstegte, hældes saucen over svampene. Varme det hele godt op, smag derefter til med salt og peber.
  • Server retten med det samme 🙂 Velbekomme.
Keyword Vegansk, Mælkefri, Nøddefri, Soyafri, Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering