22. marts 2019
Vegansk & glutenfri tærtedej
Jeg har altid gerne ville prøve at lave en vegansk tærte, og nu har jeg endelig skabt den helt rigtige opskrift til en tærtedej, som både er vegansk, knasende og fyldt med smag.
Jeg fylder personligt gerne min tærte med sødekartofler, artiskokker og frisk spinat.
Du kan finde opskriften på fyldt her –> https://mygreenkitchen.dk/recipe/vegansk-taerte-med-soedekartofler-artiskokker-spinat/
Forberedelses tid | 10 min |
Tilberedningstid | 15 min |
Antal personer |
|
Ingredienser
- 55 g. grovvalsede havregryn
- 15 g. hampproteinpulver
- 10 g. afskrællede hampfrø
- 20 g. hampmel (blendet hampfrø)
- 100 g. rismel
- 3 spsk. alpro neutral yoghurt
- 1 knivspids salt
- 55 g. vegansk smør stuetempereret
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Start med at røre havregryn, mel hampfrø og salt sammen.
- Tilsæt derefter yoghurten, og rør det godt sammen med de tørre ingredienser.
- Tilsæt derefter det bløde smør og ælt det godt sammen. Er dejen for tør kan du tilsætte lidt mere yoghurt, men sørg for at ælte dejen grundigt før du tilsætter mere yoghurt. (Er dejen for våd, kan du tilsæt lidt ekstra mel).
- Sådan skal den færdige dej se ud.
- Den letteste måde at rulle dejen ud på, er ved at placere dejen på et stykke bagepapir, og putte et stykke bagepapir over dejen. Rul dejen ud med en kagerulle.
- Fjern det øverste stykke bagepapir, og placer en tærteform, som på billedet.
- Vend tærteformen om, og fjern bagepapiret.
- Tryk dejen ned i kanterne på tærtedejen, som på billedet.
- Bag tærtedejen ved 180 grader i 10 -15 min, til dejen er let gylden.
- Tilføj den ønskede fyld. Du kan finde inspiration til fyld via. linket i øverst i opslaget.
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen