Glutenfri vegansk brød (uden majs og boghvedemel)

Glutenfri vegansk brød (uden majs og boghvedemel)

Lækker børnevenlig glutenfri vegansk brød, med squash. Lavet på hirsemel, quinoamel, kikærtemel og kokosolie (reklamelink). Uden nogen former for majs eller boghvedemel. Et super alternativ til brød til de helt små i familien, eller dig som ikke tåler majs eller boghvedemel. Desværre indeholder de fleste glutenfri bageopskrifter, enten boghvedemel eller majs. Dette tåler vores søn ikke så jeg har derfor selv måtte i gang med at eksperimentere, og tro mig der er blevet eksperimenteret MEGET. Årsagen til dette er at specielt majsmel og majsstivelse er det klassiske bindeled i glutenfri bagværk. For at gøre det ekstra udfordrende ville jeg lave noget brød som der indeholdte grøntsager.

Jeg har nu bagt dette brød flere gange end jeg kan tælle til, og hver gang bliver det lige som jeg vil have det. Et glutenfri vegansk brød som på ingen måde er tørt dagen efter, eller ja sågar 3 dage efter. Samtidig er brødet også frysevenlig. Du får et brød som både har en lækker blød konsistens, er nem at skære i, og som ikke indeholder hverken majsmel, majsstivelse, eller boghvedemel. Opskriften er super let at gå til og du behøver ikke en røremaskine til at lave brødet. Blot en stor skål og en ske. Lettere bliver det ikke. 🙂 !

ALLERGENER 

Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, er der håb at hente. Min blog indeholder både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Glutenfri vegansk brød (uden majs og boghvedemel)

Glutenfri vegansk brød (uden majs og boghvedemel)

Mygreenkitchen
Lavet på hirsemelquinoamelkikærtemel og kokosolie (reklamelink).
Forb. tid 10 minutter

Ingredienser
  

  • 1 mellemstor squash (skrællet og revet fint)

Tørre ingredienser

  • 2 dl. hirsemel
  • 1 dl. quinoamel
  • 1/2 dl. kikærtemel (kan erstattes med quinoamel)
  • 1 tsk. glutenfri natron
  • 2 tsk. fine loppefrøskaller
  • 2 1/2 dl. vand
  • 1 spsk. koldpresset kokosolie (smeltede)
  • 1 spsk. æblecidereddike

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 185 grader varmluft.
  • Skræl squashen og riv den fint.
  • Hæld alle de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt 2 dl. vand. (gem de sidste 1/2 dl vand til senere).
    Rør det godt sammen så der ingen klumper er i melet.
  • Tilsæt så det revet squash og rør det godt sammen.
  • Smelt kokosolie, og tilsæt kokosolie og den sidste 1/2 vand til dejen. Rør det hele godt sammen.
  • Hæld dejen over i en bradepande med bagepapir (jeg bruger en der er 36x23cm).
  • Bag brødet i midten af ovnen i 30-35 min til det er gyldent brun på toppen.
  • Tag brødet ud af bradepanden (Lad den blive i bagepapiret) og placer brødet (med bagepapir forsigtig på en bagerrist. (På den måde undgår du kondens i bunden af brøddet.
  • Når brødet er afkølet skæres det i ønskede størrelser.
  • Opbevar brødet på køl. Brødet kan holde sig i 4-5 dage i køleskabet.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering