Lasagne – Vegansk og glutenfri

Lasagne – Vegansk og glutenfri

Hvem elsker ikke lasagne! Du kan lave lasagne på tusinde måder, lige efter din egen smag. Denne lasagne er både vegansk og glutenfri og har smagen af den klassiske lasagne, som vi kender og elsker. Kødet er erstattet med en masse lækre grøntsager og svampe og becel sovsen er lavet med havrefløde og vegansk fløde.

Du kan derfor spise denne veganske og glutenfri lasagne med god samvittighed og hvorfor ikke lave en dobbelt portion mens du er igang? Den er nemlig os fantastisk god i madpakken dagen efter.

Ingrediensvalg

Personligt er jeg rigtig glad for at lave min egen becelsovs både når det kommer til almindelig lasagne og til vegansk og glutenfri lasagne. Det er virkelig nemt at lave, og det smager bare lige den tand bedre. Jeg laver den gerne med havrefløde og vegansk ost enten i blokfrom eller som revet ost. (reklamelink).

ALLERGENER 

Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, er der håb at hente. Min blog indeholder både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Lasagne (Vegansk & glutenfri)

Lasagne – Vegansk og glutenfri

Mygreenkitchen
Forb. tid 30 minutter
Ret Hovedret
Antal 6 personer

Ingredienser
  

Tomatsovs

  • 3 mellemstore rød peber eller snack peber
  • 2 mellemstore rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 10 halve soltørrede tomater
  • 1 dl. grøntsagsboullion
  • 2 tsk. sød paprika
  • 4 spsk. frisk basilikum (eller 2 spsk. tørrede)
  • 2 spsk. frisk orano (eller 1 spæk tørrede)

Becel sovs

  • 400 ml. havrefløde
  • 200 g. vegansk ost (jeg bruger revet violife) Se link nederst på siden.
  • 1/4 tsk. muskatnød (revet)

Fyldet

  • 3 stilke blegselleri (revet eller finthakket)
  • 150 g. champignon (skåret i mindre stykker)
  • 400 g. plantefars (revet eller finthakket)
  • 3-4 mellemstore gulerødder (revet eller finthakket)
  • 1/2 mellemstor aubergine
  • 3 spsk. tomatpure
  • 400 ml. hakket tomater
  • glutenfri lasagneplader

Sådan gør du
 

  • Tænd oven 180 grader varmluft.
    Klargør grøntsagerne og fjern skrællen fra hvidløgene.
  • Halver peberfrugt og rødløg, og fordel hvidløg og de halve peberfrugt og løg på en badeplade med bagepapir.
    Hæld olien ud over og bag det i ovnen i ca. 20 min til det får en let brændt overflade.
  • Hæld de bagte grøntsager over i en blender eller foodprocesser, og blend det sammen med resten af ingredienserne til tomatsovsen.
  • Skru ovnen op på 200 grader varmluft, så den er klar til lasagnen og begynd at lav bechemelsovsen.

Bechemel sovs

  • Hæld havrefløde og den veganske ost på en pande, og varm det op ved svag varme. (Har du ost der er i blok så hak den groft, inden du hælder den på panden )Lad den stå og passe sig selv med enkelte oprøringer undervejs mens du laver "kødsovsen".
  • Når becemelsovsen har en enartet konsistens, smager du den til med lidt muskat nød og skruer ned på laveste blus.

Fyldet

  • Find en gryde frem og hæld 2 spsk. olivenolie i gryden. Hæld tomatpure i, og svits det let af, så fjerner du den bitre smag. Steg plantefarsen.
  • Når plantefarsen har stegt i en 5 minutters tid, tilføjer du aubergine og champignon, og steger lidt videre.
  • Hæld derefter sovsen i (den du lavede tidligere), og rør det godt sammen. Tilsæt til sidst de hakkede tomater, gulerødder og blegselleri. Smag til med salt og peber.

Fremgangsmåde

  • Find et stort ovnfast fad frem og fordel "kødsovsen" i bunden i et jævn lag, hæld derefter bechemelsovs over og slut af med lasagneplader. Gentag dette indtil du har et lag kødsovs og bechemelsovs tilbage. Fordel det sidste lag uden lasagnepladerne.
  • Bag i midten af oven i 30-35min
Keyword Glutenfri, Mælkefri, Vegansk


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering