18. februar 2019
Panang curry med sødekartofler
Vi elsker thailandsk mad i vores familie, og har tit fået panang curry på vores ferie. Jeg har dog altid savnet en vegetariske udgave, når jeg har kigget på menukortet, når vi har været ud og spise.
Det har gjort at jeg nu har kastet mig ud i, at lave min helt egen udgave af Panang curry, som kan laves vegetariske, men hvor det samtidig let at tilsætte kød til opskriften. Denne thailandske ret er fyldt med grøntsager, og indeholder sødekartofler, som giver en lækker og naturlig sødme til retten.
Forberedelses tid | 10 min |
Tilberedningstid | 20 min |
Antal personer |
4
|
Ingredienser
- 1 spsk. olivenolie
- 3-4 tsk. panang curry paste (alt efter hvor stærk du ønsker retten)
- 2 fede hvidløg presset
- 1 tsk. ingefær stødt
- 1 tsk. karry stødt
- 200 ml. grøntsagsboullion
- 450 g. kylling (undlades ved vegansk/vegetarudgave)
- 2 sødekartofler (mellemstore), skåret i grove stykker
- 1 hel broccoli skåret i små buketter
- 2 rød peber skåret i grove stykker
- 2 løg skåret i grove stykker
- 800 ml. kokosmælk
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Hvis du ønsker ris til retten så start med dette først, så passer det med at risene er færdig samme tid som retten.
- Når risene er sat over, så varm olie og curry paste i en wok, sammen med hvidløg og ingefær, og lad det stege i ca. 5 min.
- Tilsæt derefter løgene og steg yderligere 2 min. (Ønsker du kylling i retten, tilsættes denne nu) og steg kyllingestykkerne til de er møre.
- Tilsæt derefter resten af ingredienserne, og rør godt rundt i retten. Grøntsagerne skal helst være næsten helt dækket af væske. Lad retten simre ved mellemlav varme med låg på i ca. 20 min. Det er vigtigt at du rør undervejs, så retten ikke brænder på.
- Retten er færdig når grøntsagerne er møre.
Recipe Notes
Kan spises som suppe eller serveres med ris, cashew nødder og ristet kokosflager.
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen