Syndig og svampet brownie med surdej

Syndig og svampet brownie med surdej

Dette er en af mine go-to, som jeg har lavet rigtig mange gange. Både til fødselsdage, til kollegaer og til familien. Du får her en syndig og svampet brownie med surdej, som er super simpel at lave og som smager virkelig godt. Fordelen ved denne brownie er at du kan lave den dagen før du skal bruge den.

Har du en surdej liggende der trænger til en opfriskning, tager du blot 3 spsk. surdej, og hælder 80g vand og 80 g. hvedemel i et glas og lader det stå på køkkenbordet natten over. Så har du en surdej, som er klar til brug dagen efter. 

Hvis du aldrig har prøvet at lave brownie med surdej før kan jeg VIRKELIG anbefale det. Efter jeg startede med at lave brownie med surdej, er det sjældent jeg bager brownie uden. Det er faktisk kun når jeg ikke lige har en surdej i huset. 

I coronatiderne trendede surdej helt vildt. Jeg havde selv gerne 2-3 glas surdej til at stå, 1-2 af dem stod på køl, mens jeg har altid gerne havde en til at stå ude i stue temperatur. Jeg havde derfor altid har en surdej ved hånden, når jeg fik lyst til at bage. Jeg har lige købt en ny røremaskine fra Wilfa (reklamelink). Tidligere havde jeg en Kenwood (reklamelink). Denne havde min mand dog bandlyst fra køkkenet, da hans syntes den larmede for meget. Med den nye røremaskine har jeg fået røremaskinen tilbage i køkkenet (reklamelink). Samtidig har jeg også fået en røremaskine, som ikke længere står og flytter sig frem og tilbage på køkkenbordet. Den er faktisk så stabil at jeg kan sætte et glas vand ovenpå den mens den køre. Hvor vildt er det lige!. 

Med røremaskinen tilbage i køkkenet er jeg derfor begyndt at bage meget mere igen. I dag blev det derfor til denne skønne mint brownie med surdej.

ALLERGENER 

Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

syndig og svampet brownie med surdej

Syndig og svampet brownie med surdej

Mygreenkitchen
Ret Brownie, Dessert
Antal 8 personer

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen 170 grader alm. ovn.
  • Hak chokoladen groft, og hæld det i en gryde sammen med smørret.
    Smelt ved mellemlav varme. Når det er smeltet sættes gryden til side til afkøling.
  • Hæld æg, rørsukker og vaniljesukker i en skål, og pisk det godt sammen med en håndmikser.
  • Tilsæt resten af de tørre ingredienser. Når det er rørt godt sammen, tilsætter du det smeltede chokolade og smør, og rører det godt ind i dejen.
  • Nu skal surdejen tilsættes. VIGTIGT du skal sikre dig at browniedejen ikke er for varm, når du tilsætter surdejen. (browniedejen må maks være 35 grader). Brug termometer eller mærk efter med en lillefinger, kagedejen må gerne være en lille smule lun, men ikke varm.
  • Hæld surdejen i browniedejen og rør det forsigtig sammen (jeg bruger gerne en dejskraber til dette).
  • Find et stykke bagepapir frem og smør det godt med smør, placer bagepapiret i en bradepande som er 36x23cm. (se evt. link nederst i opslaget, her kan du se hvilken en jeg bruger).
    Hæld så browniedejen i.
  • Bag brownien i midten af ovnen i ca. 22-25min. Når dejen har bagt 20 min kan du evt. putte spidsen af en kniv i dejen. Der må gerne være en lille smule dej på kniven, men kun lidt.
    Obs. Bager du brownien så meget at der ingen dej er på kniven, risikerer du at brownien bliver tør. Du skal derfor ikke være så bekymret for at brownien bliver underbagt da, brownien vil sætte sig, når den køler ned.
  • Sæt kagen til afkøling på køkkenbordet.
    Jeg fortrækker brownien kold, så når den har afkølet lidt på køkkenbordet, sætter jeg den gerne i køleskabet indtil den skal serveres, da den så bliver dejlig kompakt.
    Er du mere til en lun brownie kan den nydes som den er, men lad den dog lige afkøle i hvertfald 30 min før du spiser den, så chokoladen kan nå at sætte sig.
  • Pynt evt. med lidt smeltede chokolade, og nogle saltflager.
  • Skær brownien i ønskede stykker.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering