Små cheesecakes med peanutbutter og karamel

Cheesecake er en skøn dessert, som findes i utallige afskygninger. Jeg har tit tænkt at peanutbutter kunne være lækkert i en cheesecake, og i dag ville jeg afprøve om det nu også var det OG DET VAR DET! Det var faktisk overraskende lækkert.
Disse små cheescahes er lette at lave, og kan laves både med alm. kiks eller kanelkiks, alt efter hvad du er til.
Så hvis du vil prøve en anderledes cheesecake, så prøv denne, jeg vil garantere dig for at du ikke vil fortryde det.

Print opskrift
Små cheesecakes med peanutbutter og karamel
mine cheesecake med peanutbutter og karamel
Forberedelses tid 30 min
Tilberedningstid 30 min
Ventetid 3 timer
Antal personer
Ingredienser
Bund
  • 115 g. kanelkiks (alm. digstive kiks kan også bruges)
  • 60 g. smør smeltet
Cheesecake fyld
Topping
Forberedelses tid 30 min
Tilberedningstid 30 min
Ventetid 3 timer
Antal personer
Ingredienser
Bund
  • 115 g. kanelkiks (alm. digstive kiks kan også bruges)
  • 60 g. smør smeltet
Cheesecake fyld
Topping
mine cheesecake med peanutbutter og karamel
Instruktioner
Forberedelse
  1. Find en muffinform frem og put bagepapir i (som vist på billedet) Dette gør det nemt at få cheesecaken ud af formene igen
  2. Begyndt at lav bunden, ved at starte med at hakke kiksen i fx. en minihakker. Smelt derefter smørret på en pande, og tilsæt de hakket kiks. Steg blandingen ved mellem høj varme i ca. 5 min.
Bunden
  1. Start med at smelte chokoladen (125g) til cheesecaken over et vandbad. Stil derefter chokoladen til side og lad den afkøle.
  2. Fordel blandingen i muffinformene, ca. 1 spsk. i hver.
  3. Afslut med at presse bunden med et glas.
Cheesecake fyld
  1. Tilsæt flødeost, peanutbutter og flormelis i en skål. Miks med en håndmikser ved lav hastighed. Sørg for at blandingen får en ensartet konsistens og farve, før du tilsætter de andre ingredienser.
  2. Tilsæt derefter vaniljesukker og karamel ekstrakt og miks igen.
  3. Tilsæt så fløden og miks til det får en tyk og luftig konsistens. ca. 3 min.
  4. Tilsæt til sidst den smeltet chokolade, lidt i af gangen. Vend chokoladen i med en dejskraber, så du ikke slår luften ud af fyldet.
  5. Hæld fyldet over i en sprøjtepose (eller fordel fyldet med en ske). Vær forsigtig med ikke at ramme kanterne på muffin formene, da du risikere at dejen hænger fast, når cheesecaken har sat sig.
  6. Lad kagerne hvile i minimum 3 timer på køl. Så sikre du dig at de har sat sig, inden du topper dem med chokolade toppingen.
  7. Før du topper kagerne, skal du fjerne dem fra muffin formene.
Topping
  1. Varm fløden og chokoladen i en gryde ved lav varme. Fordel chokolademassen over kager.
  2. Pynt med ex. hakket peanuts, chokolade eller frugt.
Del denne opskrift


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *