Æblekage – med marcipan og et tvist af citron
Lækker og smagfuld æblekage med marcipan og et tvist af citron.
Skøn og nem æblekage opskrift som er let at gå til. Med denne klassiske æblekage, går du hverken ned på æbler eller smag. Spørger du mig, forbinder jeg en klassisk æbleklage med masser af æble. Kagen skal være svampet , men vigtigst af alt, skal den have den rette balance mellem sødt og det syrlige. Valget af æbler er derfor ikke helt ligegyldigt, når det kommer til at lave en æblekage. Du skal gerne vælge nogle æbler med bid i. Du skal derfor ikke være bange for at æblerne virke en smule syrlige, da dette giver en rigtig god balance til æblekagen.
Æblekagen kan serveres både lun og kold, og passer perfekt sammen med en klat creme fraiche eller en hjemmelavet vaniljeis. Den er frysevenlig og holder sig lækker og svampet i flere dage, efter du har lavet dem. En kage der er, kort sagt, super let at gå til. Dejen kan bikses sammen på 10 min og efter 40 min i ovnen har du en skøn kage, som du kan servere for din familie eller gæster.
ALLERGENER
Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, (eller blot ønsker at undgå disse), indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter, som er lette at gå til. 🙂
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Æblekage med marcipan
Udstyr
- 2 mellemstore bageskåle
- håndmikser
- bagevægt
- bageform
- bagepapir
- dejskraber
- skeer (spiseske og te ske)
Ingredienser
- 200 g. smør (stuetemperatur)
- 225 g. rørsukker
- 150 g. marcipan (groftrevet)
- 4 mellemstore æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 100 g. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kanel (stødt)
- 300 g æble skåret i mindre tern (ca. 1,5×1,5cm)
- 3 spsk. citronsaft
- 1 tsk. citronskal
- 50 g kokosmel (kan erstattes med 30g. hvedemel)
Sådan gør du
- Hæld smør og rørsukker i en skål og rør det sammen. Miks æg i.
- Rør de tørre ingredienser sammen i en seperat skål, før du hælder det i dejen. Tilsætte lidt af gangen mens du rører rundt og til sidst tilsættes æblerne.
- Kom dejen i en bageform med smurt bagepapir (jeg bruger smør) og bag ved 180 grader i 40 minutter. Obs. Bagetiden kan variere afhængig at hvilken form du bruger, så mærk evt. efter med en bagepind. Den må ikke klistre på pinden.
- Tip: Drys evt. med lidt flormelis over kagen når den er afkølet. Nyd den med en god klat creme fraiche til.
2 thoughts on “Æblekage – med marcipan og et tvist af citron”