Glutenfri linseboller
Weekenderne er tit forbundet med boller og brød. Her er en opskrift til dig som ønsker et sundere alternativ. Disse glutenfri linseboller er lavet af røde linser og loppefrøskaller. De har en knasende yderside og er bløde og svampede indeni.
Her får du boller som er sprængfyldt med protein og som dine mave vil elske.
Opskriften er virkelig let at gå til, det eneste du skal gøre er at rense linserne, sætte dem i blød i minimum 3 timer (jeg gør det typisk natten over). Dagen efter hælder du bare alle ingredienserne i en foodprocessor og blender til du har en ensartede konsistens. Så former du blot bollerne og pynter dem med lidt frø eller kerner, og så en tur i ovnen i ca. 20 minutter og så har du de lækreste og mest proteinholdige boller.
Linser kan bruges til rigtig mange ting, personligt bruger jeg dem gerne både i salater og til vafler.
Faktisk indeholder linser et højt indhold af protein og B-vitaminerne, som hjælper din krop med at omdanne måltidet til energi. Samtidig har røde linser et højt indhold af mineralerne kalium, fosfor, jern og zink, som er med til at styrke dit blodomløb, muskler og immunforsvar.
INGREDIENSVALG
I forhold til ingredienser er jeg rigtig glad for at handle ved Helsebixen, da de ofte har hvad man mangler, og de har gratis fragt. Vi handler der faktisk et par gange om ugen, stort som småt. Jeg bruger både de klassiske røde linser og de grønne linser i min madlavning. (reklamelink).
ALLERGENER
Disse boller er både glutenfri og vegansk.
Leder du efter flere opskrifter som er allergivenlige og fri for kød, mælkeprodukter eller allergener? Min blog indeholder både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Glutenfri linseboller
Udstyr
- Foodprocessor
Ingredienser
Trin 1)
- 380 g. tørrede røde linser
- koldt vand
Trin 2)
- 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- 125 ml. kold vand
- 2 spsk. hørfrø
- 1 tsk. fint salt eller flagesalt
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. granatæble eddike eller æblecider eddike
- 40 g. psyllium/loppefrøskaller (jeg har brugt den fra HUSK)
Sådan gør du
Trin 1)
- Start med at rense linserne i koldt vand. Placer dem derefter i en skål, og dæk dem til med vandVIGTIGT: De skal stå i blød i minimum 3 timer, før de er klar til brug (gerne natten over).
Trin 2)
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovenvarme. (ikke varmluft).
- Efter linserne har lagt i blød i minimum 3 timer, drænes de for vand. Hæld dem derefter over i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne. Blend det hele til en ensartede konsistens.
- Du former lettest bollerne ved at gøre dine håndflader en lille smule våde. (Vigtigt det er meget lidt). Tag derefter en klat dej op i hænderne og form dem til boller. Gentag dette 12-14 gange afhængig af hvor store boller du ønsker og placer dem på en bageplade med bagepapir. Bemærkning: Jeg anbefaler du maks har 9 boller på hver bageplade.
- Pynt bollerne med lidt kerner eller frø.
- Bag bollerne (en plade af gangen) i midten af ovnen i ca. 20 minutter til de er gyldne. Pas på de ikke får for meget, da de så begynder at sprække.
- Når bollerne er færdige placeres de på en bagerist til afkøling. Lad dem køle af i minimum 10 minutter, før du begynder at skære i dem.
- Bemærkning: Bollerne kan fryses.