Gulerodssalat med spidskål, æbler, rosiner og bagte mandler
Super simpel gulerodssalat med spidskål, æbler, rosiner og bagte mandler. Denne salat tager vitterlig ingen tid at lave, og smager skønt. Herhjemme servere vi den gerne sammen med fiske og kyllingeretter, eller som en nem og sund salat til madpakkerne på en travl hverdag.
Det eneste du skal bruge til denne salat er gulerødder, æbler, citron, mandler og rosiner. Denne salat tager ikke mere end 15 minutter at lave, inklusiv bagetiden på mandler. Har du en foodprocessor, går det endda endnu hurtigere. Jeg har brugt denne foodprocessor fra Magimix (reklamelinks). Med en foodprocessor er det nemt og hurtigt at finthakke både gulerødder, spidskål og æbler til gulerodssalaten.
Ingrediensvalg
Personligt er jeg rigtig glad for at bruge rosiner i gulerodssalat, men du kan også sagtens anvende tørrede abrikoser eller tranebær eller frisk mango til at give sødme til salaten. Mandler kan ligeledes erstattes med bagte hasselnødder, pekan nødder eller valnødder for at give et knasende tvist til gulerodssalaten. Der er masser af mulighederne for at sætte dit personlige præg på en gulerodssalat lige efter din smag.
ALLERGENER
Leder du efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Følg mig gerne på Instagram, Pinterest & Facebook. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest. Tak fordi at du følger med.
Gulerodssalat med spidskål, æbler, rosiner og bagte mandler
Ingredienser
- 1 kg. gulerødder (skrællede og fintrevet/finthakkede)
- 3 mellemstore æbler (uden kernehus og fintrevet/finthakkede)
- 1/2 mellemstort spidskål (fintrevet/finthakkede)
- 1/2 mellemstor citron (saften fra citronen)
- 1 dl. rosiner
- 1 dl. mandler (bagte)
Sådan gør du
- Tænd ovnen 200 grader varmluft. Placer mandler på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i ca. 10 min til mandlerne har fået en mørkere farve og er sprøde.
- Begynd at klargøre gulerødder, æbler og spidskål. Skræl gulerødderne. Skyl æblerne og fjern kernehuset. Skær spidskålen i mindre stykker.
- Hvis du har en foodprocessor, så brug denne og ellers så brug et rivejern til at rive gulerødder, æbler og spidskål. (reklamelink).
- Vend saften fra en halv/til en hel citron i gulerodssalaten (citronsaften giver en god smag til salaten og sikre salaten ikke mister farve).
- Placer gulerodssalaten på et serveringsfald, og pynt med rosiner.
- Når mandlerne er færdigbagte tages de ud af ovnen og hakkes groft og placeres ovenpå salaten. Server gerne sammen med stegt kylling eller laks. Velbekomme 🙂