Skip to content
Searching is in progress
Toggle header
Mygreenkitchen

En grønnere hverdag

  • Opskrift index
  • Kontakt
  • Copyright

Ingrediens: gelatinepulver

Trifli med hindbær & rabarber

Trifli med hindbær & rabarber

Alle opskrifter, Dessert, Vegetar

Velkommen til

”about-me-image”

Mit navn er Julie.

Jeg er madbloggeren bag Mygreenkitchen.dk, som har eksisteret siden 2019. Jeg er bosat i Aarhus sammen med min mand, vores søn på 5 år, og vores hund. Mine opskrifter har fokus på, at få mere grønt i hverdagen. Samtidig finder du både veganske, vegetariske og allergivenlige opskrifter på min side.

Tak fordi du vil læse med :)

”about-me-signature”

Følg mig på

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Søg efter opskrifter eller ingredienser her

Searching is in progress

mygreenkitchen.dk

PASTA MED CREMET KANTARELLERSAUCE & BACON 😋🍝 PASTA MED CREMET KANTARELLERSAUCE & BACON 😋🍝🥓

Denne opskrift på pasta med cremet kantarelsauce og bacon er en af mine yndlingsmåder at bruge kantareller på. Er du vild med svampe, er dette lige retten for dig. Opskriften er super let at gå til og kræver kun få ingredienser. Det eneste du skal bruge er smør, friske kantareller, fløde, grøntsagsboullion, Umani dråber (kan undlades), knasende bacon og frisk persille. Du kan både bruge pasta skruer eller båndpasta og hele retten tager kun 30 minutter at lave. ☺️

INGREDIENSER: 
* 200 g. friske kantareller (snittet i mindre stykker)
* 350 ml. fløde (38%)
* 1/2 spsk. Oscar grøntsagsboullion - pulverform (kan erstattes med 1/2 grøntsagsboullion)
* 10 dråber umami (kan undlades)
* salt og peber
* 250 g. tørrede bånd pasta (kogte)
* 1 pk. bacon skiver (bagt sprøde i ovnen)
* 1 lille håndfuld frisk persille (finthakkede)

SÅDAN GØR DU:
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. 

Placer baconskiverne på en bageplade med bagepapir, og bag dem til de er gyldne og sprøde. 

Mens bacon laves, klargøres kantarellerne og den friske persille. 

TIP: Når bacon er færdig placeres skiverne på nogle stykker køkkenrulle (på den måde holder baconskiverne sig sprøde). 

Find en pande frem og tilsætter 1 spsk. smør. Lad smørret smelte ved middelhøj varme og tilsæt de snittede kantareller. Steg dem i ca. 7-9 minutter til de har afgivet deres væske og virker møre. 

Tilsæt fløden og grøntsagsboullion, og rør det godt sammen. Varm retten op, men pas på den ikke kommer helt op og buldrekoge, da hverken fløde eller svampe har særlig godt af dette. Smag retten til med salt og peber. 

Når svampesaucen er som du ønsker den, skrues der lidt for den, så den bare holder sig varm, mens du laver pastaen. (følg anvisningen på pastapakken). 

Servering
Placer den kogte pasta på 2 tallerken og fordel svampesaucen ud over pastaen. Top til sidst med bacon stykker og frisk persille.
•
•
•
#pasta #frokost #hovedret #opskrifter #kantareller #svampe #nemmad #madpå30minutter #madopskrifter #madinspiration #madblogger #mygreenkitchen #mitgrønnekøkken #aftensmad #hverdagsmad #foodie #easyfood #bacon #instafood #delicious #photooftheday
Reklame// du prøvet bao før? ☺️ Boa er dampe Reklame// du prøvet bao før? ☺️ Boa er dampede boller, som man normalt ser i bambus-dampede kurve på asiatiske restauranter. Bao er oftest fyldt med kød eller tofu. Bao er populært med pulled pork, sprød and, stegt kylling, tofu, og tempura grøntsager eller torpedo rejer. 🍤 Min favorit er Bao med kylling eller torpedo rejer, fyldt med gulerodsstrimler, agurk, chilimayonnaise, sprøde peanuts og frisk koriander. 🍃

INGREDIENSER
2 stk. kyllingefilet (tilberedt) (kogt, stegt eller bagt)
1 dl. hoisinsauce
1/4 dl. vand
1/2 dl. sweet soya sauce
1 spsk. peanutbutter fra @peanutbutterpusheren 
2 mellemstore gulerødder
1/4 mellemstor agurk (skiveskåret)
1 håndfuld koriander
1 1/2 dl. rød spidskål (fintskåret)
1 lille frisk chili (skåret i meget tynde skiver)
6 spsk. japansk mayonnaise
1/2-1 tsk. chilisovs (afhængig af hvor stærkt du ønsker det)
8 færdige bao
peanuts (groft hakket)

Tjek hele opskriften ud på bloggen 👉 Mygreenkitchen.dk - link i bio 📘
•
•
•
#bao #asiatiskmad #asianstreetfood #asia #streetfood #kylling #chicken #farverigmad #healthyfood #sundmad #snack #snacktime #madopskrifter #madinspiration #madblogger #mygreenkitchen #mitgrønnekøkken #nemmadlavning #food #foodie #instafood #delicious #asianstreetfood #asianfood #dinner #tirsdag #aftensmad #eller #frokost #inspiration
MYNTESUKKER 🙋‍♀️😃 Det eneste du skal b MYNTESUKKER 🙋‍♀️😃
Det eneste du skal bruge er 1,5 dl sukker (gerne rørsukker) og en lille håndfuld frisk mynte (svarende til 5 stilke). 

Smid det hele i en mini hakker til du får den ønskede konsistens 😃.! Det er møg hamrende godt sammen med bagt ananas og vaniljeis, til mojito, ovenpå syrlige frugter ex. Grape, ananas, æble og appelsin. 😍.! 
•
•
#mynte #myntesukker #mojito #drinks #frugt #snack #dessert #søndag #madinspiration #madopskrifter #mygreenkitchen #mitgrønnekøkken #opskrifter #madblogger #foodblogger
Skøn og nem vegansk æblekage opskrift som er let Skøn og nem vegansk æblekage opskrift som er let at gå til. Med denne æblekage, går du hverken ned på æbler eller smag. 😋 Spørger du mig, forbinder jeg en klassisk æbleklage med masser af æble. 🍎🍎 Kagen skal være svampet, men vigtigst af alt, skal den have den rette balance mellem sødt og det syrlige. 😃🙌 Valget af æbler er derfor ikke helt ligegyldigt, når det kommer til at lave en æblekage. Du skal gerne vælge nogle æbler med bid i. Du skal derfor ikke være bange for at æblerne virke en smule syrlige, da dette giver en rigtig god balance til æblekagen. 🥮

Æblekagen kan serveres både lun og kold, og passer perfekt sammen med en klat vegansk creme fraiche eller en hjemmelavet vegansk vaniljeis. 

Hvilken en er din favorit 😃? 

Find opskriften på 👇
Mygreenkitchen.dk 
•
•
•
#æblekage #kagetid #eftermiddagssnack #kaffetid #nemmad #kage #bagværk #madinspiration #madblog #mygreenkitchen #mitgrønnekøkken #madblogger #applepie #bagværk #vegansk #instafood #weekend #kage #baking #cake #food #foodinstagram #foodblogger #dessert #desserts #sweet #delicious #yummy
Reklame// Er du ligesom mig helt vild med dadler, Reklame// Er du ligesom mig helt vild med dadler, peanutbutter og chokolade? Så er denne nemme opskrift på daddelsnack med chokolade og peanutbutter, måske lige noget for dig. ☺️ Det eneste som du skal bruge er mørk chokolade, peanutbutter, dadler og peanuts. 🍫🥜 Opskriften tager under 15 minutter at lave, og så har du en perfekt eftermiddags- eller aftensnack. 😋👌

INGREDIENSER
20 store medajoon dadler (udstenet)
2 dl. peanutbutter fra @peanutbutterpusheren 
1 1/2 dl. saltede peanuts (grofthakkede)
200 g. mørk chokolade (gerne 70%) (smeltet)

Se fremgangsmåde på 👇
Mygreenkitchen.dk 💚
•
•
#peanutbutter #peanutbutterpusheren #nemmad #nemopskrift #madinspiration #deldinmad #madopskrifter #mygreenkitchen #mitgrønnekøkken #dessert #snack #snacktime #chokolade #sundsnack #instafood #foodie
Sommeren nærmer sig og i dag fik jeg derfor lyste Sommeren nærmer sig og i dag fik jeg derfor lysten til at lave en vegansk og glutenfri rabarbercrumble. Vi er hvert år så heldige at få rabarber fra min mors have, og i år har jeg selv plantet jordbærrabarber i haven. 😃🙋‍♀️

INGREDIENSER
 475 g. friske rabarber
1/2 vaniljestang
75 g. kokossukker

CRUMBLE
75 g. havregryn (glutenfri)
25 g. havremel (glutenfri)
4 spsk. kokosmel
1 tsk. kardemomme (stødt)
1/2 tsk. flagesalt
100 g. kokossukker
125g g. plantesmør i blokform (jeg bruger den fra naturli)

SÅDAN GØR DU
Tænd ovnen på 180° Almindelig oven (Ikke varmluft).
Rens rabarberne, og snit dem i cirka 1 cm. stykker.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud, og bland vaniljekornene sammen med kokossukker i en skål.

Vend de snittede rabarber og vaniljesukkerblandingen godt sammen, og fordel blandingen i et smurt ovnfad (jeg bruger et støbejernsfad).

CRUMBLE
Bland havregryn, havremel, kokossukker, kardemomme og salt sammen i en skål.

Skær smørret i mindre tern, og smuldre det i blandingen med fingrene til en grov crumble.
Fordel crumblen så jævnt så muligt oven på rabarberne i fadet.

Bag rabarbercrumblen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden.

Afkøl i 5-10minutter før den serveres. Server gerne med en klat vegansk cremefraiche eller vaniljeis.
GLUTENFRI & VEGANSKE LINSEBOLLER Opskriften er vir GLUTENFRI & VEGANSKE LINSEBOLLER
Opskriften er virkelig let at gå til, det eneste du skal gøre er at rense linserne, sætte dem i blød i minimum 3 timer (jeg gør det typisk natten over). Dagen efter hælder du bare alle ingredienserne i en foodprocessor og blender til du har en ensartede konsistens. Så former du blot bollerne og pynter dem med lidt frø eller kerner, og så en tur i ovnen i ca. 20 minutter og så har du de lækreste og mest proteinholdige boller. 😃🙋‍♀️

INGREDIENSER
 Trin 1)
380 g. tørrede røde linser
koldt vand
Trin 2)
2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
125 ml. kold vand
2 spsk. hørfrø
1 tsk. fint salt eller flagesalt
1 tsk. bagepulver
2 tsk. granatæble eddike eller æblecider eddike
40 g. psyllium/loppefrøskaller (jeg har brugt den fra HUSK)
SÅDAN GØR DU
 
Trin 1)
Start med at rense linserne i koldt vand.
Placer dem derefter i en skål, og dæk dem til med vand
VIGTIGT: De skal stå i blød i minimum 3 timer, før de er klar til brug (gerne natten over).

Trin 2)
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovenvarme. (ikke varmluft).

Efter linserne har lagt i blød i minimum 3 timer, drænes de for vand. Hæld dem derefter over i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne.

Blend det hele til en ensartede konsistens.

Du former lettest bollerne ved at gøre dine håndflader en lille smule våde. (Vigtigt det er meget lidt). Tag derefter en klat dej op i hænderne og form dem til boller. Gentag dette 12-14 gange afhængig af hvor store boller du ønsker og placer dem på en bageplade med bagepapir.
(Bemærkning: Jeg anbefaler du maks har 9 boller på hver bageplade)

Pynt bollerne med lidt kerner eller frø.
Bag bollerne (en plade af gangen) i midten af ovnen i ca. 20 minutter til de er gyldne. Pas på de ikke får for meget, da de så begynder at sprække.

Når bollerne er færdige placeres de på en bagerist til afkøling. Lad dem køle af i minimum 10 minutter, før du begynder at skære i dem.

Bemærkning: Bollerne kan fryses.😃🙋‍♀️
Jeg kan hoppe af begejstring 😃👌.! Fra i dag Jeg kan hoppe af begejstring 😃👌.! 
Fra i dag kan du købe @peanutbutterpusheren peanutbutter i ALLE Føtex og Bilka landet over. Har du ikke prøvet deres peanutbutter endnu, så er er det NU at du skal slå til, inden hylderne bliver rippet 😃🥜🥜
Så er du fan af en peanutbuttet smæk fyldt med smagen af peanuts, så er det altså nu du skal forbi din nærmeste Føtex eller Bilka 😃👌🥜♥️
Hvis du er vild med vietnamesisk, så er denne ops Hvis du er vild med vietnamesisk, så er denne opskrift muligvis noget for dig. Det eneste du skal bruge er noget fersk kød som har en fast konsistens ex. Kyllingebryst, oksefilet eller nakkefilet af svinekød. Til denne opskrift har jeg brugt nakkefilet. Til denne opskrift skal du bruge følgende: 

1 kg. Nakkefilet (Skåret i skiver på 0,5 cm) 

Marinade: 
3 spsk fiskesauce
2 spsk soya sauce
2 spsk sød/mørk soya sauce
2 spsk oyster sauce
2 spsk sesam olie
4 spsk brun farin 
2 spsk honning eller agave sirup 
2 spsk fint revet hvidløg
2 spsk fint revet ingefær
2 spsk fint revet forårsløg 

Kød strimlerne skal ligge i marinaden i minimum 3 timer. (Stil på køl)
Derefter placeres kødstrimlerne på et træspyd, og grilles på grillen ved direkte og høj varme i 3-4 minutter (husk at vend dem hyppigt). Derefter flyttes spydende over på indirekte varme. De grilles derefter videre i ca. 10 minutter til de er gennemstegte☺️ husk at vend dem undervejs. 
Server sammen med en peanutbutter sauce lidt sesam, koriander og friske forårsløg. De er perfekte at servere sammen med bao eller vietnamesiske forårsruller 🤩
Follow on Instagram

Annoncer

Kategorier

Arkiver


”about-me-image”

Opskrifter med fokus på at få mere grønt i hverdagen. Du finder også veganske, vegetariske og allergivenlige opskrifter på Mygreenkitchen.dk

”about-me-signature”

Tak fordi du læser med 💚

Kategorier

  • Alle opskrifter
  • Brød
  • Dessert
  • Drikke
  • Glutenfri
  • Hovedretter
  • Is
  • Jul
  • Kage
  • Morgenmad
  • Muffins
  • Mælke og laktosefri
  • Pandekager & Vafler
  • Pasta
  • Salater
  • Snack
  • Suppe
  • Tilbehør
  • Vegansk
  • Vegetar

Nyeste opskrifter

  • Sommersalat med parmaskinke, melon og feta
  • Sommersalat med bagt laks og dilddressing
  • Linsewrap med marinerede kylling
  • Mango kage (Mælke- & laktosefri)
  • Cæsarsalat

Annoncer

Copyright © 2025 Mygreenkitchen
  • Kale by LyraThemes.com.
Vi bruger cookies på hjemmesiden for at give dig den mest relevante oplevelse ved at huske dine præferencer og gentagne besøg. Ved at klikke på "Accepter alle", giver du samtykke til brugen af ​​alle cookies. Du kan dog besøge "Cookieindstillinger" for at give et kontrolleret samtykke.
Cookie IndstillingerAccepter alle
Manage consent

Cookies og Privatliv

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse, mens du navigerer gennem hjemmesiden. Ud af disse blive de cookies, der er kategoriseret som nødvendige, gemt i din browser, da de er essentielle for, at hjemmesidens grundlæggende funktioner fungerer. Vi bruger også tredjepartscookies, der hjælper os med at analysere og forstå, hvordan du bruger denne hjemmeside. Disse cookies vil kun blive gemt i din browser med dit samtykke. Du har også mulighed for at fravælge disse cookies. Men fravalg af nogle af disse cookies kan påvirke din browseroplevelse.
Funktionelle
Funktionelle cookies hjælper med at udføre visse funktioner som at dele indholdet af webstedet på sociale medieplatforme, indsamle feedback og andre tredjepartsfunktioner.
Præsentation
Præstationscookies bruges til at forstå og analysere de vigtigste præstationsindekser på webstedet, hvilket hjælper med at levere en bedre brugeroplevelse for de besøgende.
Analyse
Analytiske cookies bruges til at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden. Disse cookies hjælper med at give oplysninger om målinger, antallet af besøgende, afvisningsprocent, trafikkilde osv.
Reklame
Annoncecookies bruges til at give besøgende relevante annoncer og marketingkampagner. Disse cookies sporer besøgende på tværs af websteder og indsamler oplysninger for at levere tilpassede annoncer.
Andre
Andre ikke-kategoriserede cookies er dem, der analyseres og endnu ikke er klassificeret i en kategori.
Nødvendige
Nødvendige cookies er helt afgørende for, at hjemmesiden fungerer korrekt. Disse cookies sikrer grundlæggende funktionaliteter og sikkerhedsfunktioner på webstedet, anonymt.
GEM & ACCEPTÈR