Rucolasalat med burrata, bagte peberfrugter og melon

Rucolasalat med burrata, bagte peberfrugter og melon

Denne rucolasalat med burrata, bagte peberfrugter og melon er en frisk og farverig salat, Med en kombination af sødt, salt og cremet. Den er perfekt som let frokost, forret eller som tilbehør lyst kød eller grillmad. Den sprøde rucola giver et let bittert modspil til den søde melon og de bagte peberfrugter, mens burrataen tilfører en blød og luksuriøs cremethed. De ristede pinjekerner og oliven giver dybde og lidt bid, så hver mundfuld bliver fyldt med smag og tekstur.

VILD MED SALATER? 

Er du ligesom mig helt vild med salater, vil opskrifter som asiatisk nudelsalat med tempura rejer og peanutbutter dressing og tomat salat med syltede rødløg, måske også kunne fange din interesse. Er du til en lidt anderledes salat kan jeg anbefale dig at prøve vegansk appelsinsalat

ALLERGENER 

Selve roculasalaten med burrata, bagte peberfrugter og melon glutenfri, nøddefri, soyafri og æggefri. Ønsker du en vegansk udgave, så undlader du blot burrata i opskriften.

Leder du efter flere opskrifter som er allergivenlige og fri for kød, mælkeprodukter eller allergener, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme. Her deler jeg meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. 

Rucolasalat med burrata, bagte peberfrugter og melon

Rucolasalat med burrata, bagte peberfrugter og melon

Mygreenkitchen
Denne salat er en frisk og farverig kombination af sødt, salt og cremet – perfekt som let frokost, forret eller som tilbehør til lyst kød, eller grillretter.
Ret Salat, Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 75 g. rucola
  • 1 burrata
  • 3-4 spsk. ristede pinjekerner
  • 20 alm. oliven (efter smag – gerne uden sten)
  • 1 1/2 stk. rød snackpeber – skåret i mindre stykker (bagte i ovn)
  • 1/4 mellemstor melon – skåret i tern
  • 1 mellemstor tomat – skåret i både
  • hot honning (kan undlades)

Sådan gør du
 

Bag peberfrugterne

  • Tænd ovnen på 200°C (alm. ovn). Skær snackpeberen i halve, fjern kernerne, , skær dem efter ud i mindre stykker og læg dem på en bageplade med skindsiden opad. Dryp med lidt olivenolie og bag dem i ca. 20–25 minutter, indtil skindet får farve og bliver let mørkt. Lad dem køle af.

Rist pinjekernerne

  • Kom pinjekernerne på en tør pande og rist dem ved middel varme, til de bliver gyldne og dufter nøddeagtigt. Hold godt øje – de brænder hurtigt på!

Klargør grøntsager og frugt

  • Skyl rucolaen og dup den tør. Skær tomaten i både og melonen i tern.

Saml salaten

  • Læg rucolaen som bund på et fad. Fordel tomat, melon, bagte peberfrugter og oliven ovenpå. Riv burrataen let fra hinanden og læg rundt i små klumper i salaten.

Top og server

  • Drys med de ristede pinjekerner og evt. et dryp lidt hot honning eller olivenolie, og lidt flagesalt Server straks, mens burrataen stadig er cremet og kold.
    TIP: Du kan variere salaten med lidt balsamico-glace, friske krydderurter som basilikum, eller bytte melonen ud med fersken, hvis du vil give den et twist.
Keyword Allergivenlig, Nøddefri, Tilbehør, Glutenfri Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering