Kokoskugler med chokolade og karamel
Lækre og lette kokoskugler med mørk chokolade og karamel også kaldet dulce de leche. Jeg laver gerne min egen dulce de leche, da det er super let. Ved at lave den selv giver det mig muligheden for at vælge præcis hvilken farve og konsistens jeg ønsker. Du kan finde opskriften ved at klikke her.
Selve grundopskriften kan også bruges til at lave helt almindelig kokostoppe. Her kan du vælge om du vil blande det hakkede chokolade i selve kokosmassen inden bagning, eller om du blot vil dyppe bunden i choklade, efter de er færdigbagte. Du får ca. 14-16 kokostoppe ud af denne opskrift afhængig af hvor store du ønsker dem.
Både kokoskuglerne og kokostoppene er frysevenlige.
Ingrediensvalg
Til selve opskriften har jeg brugt hjemmelavet karamel (dulce de leche).
Jeg har brugt kokosukker og kokosmel fra KoRo, da de både har en rigtig god pris på deres produkter og en god kvalitet (reklamelinks). Selve valget af mørk chokolade kommer sig ikke så nøje, du kan dog med fordel vælge en mørk chokolade med enten karamel eller havsalt, da disse giver en rigtig god smag til kokoskuglerne. Jeg har selv anvendt denne til opskriften (reklamelink).
Jeg er personligt rigtig glad for at anvende guld- sølv og bronzestøv i mine opskrifter (reklamelink). Jeg har i denne opskrift anvendt denne fra Mill og Mortar, som kan købes ved helsebixen, som lige nu har gratis fragt på alle ordre. (reklamelinks).
Hvad hvis jeg ikke tåler mælk?
Du kan let lave denne opskrift mælkefri. Du skifter blot smørret ud med plantesmør og bruger i stedet en vegansk dulce de leche (karamel). Du kan finde denne lige her.
ALLERGENER
Leder du i stedet efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Kokoskugler med chokolade og karamel
Ingredienser
- 55 g. smør (smeltede)
- 225 g. kokosmel
- 55 g. kokossukker
- 2 mellemstore æg
- 100 g. dulce de leche (karamel)
- 1 1/2 tsk. vaniljesukker
- 1/2 tsk. salt (gerne flagesalt)
Ekstra
- 150-200 g. mørk chokolade (smeltede)
- bronzestøv
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft (200 grader almindelig ovn).Smelt smørret.Bland kokosmel, flormelis, æg, vaniljesukke, salt, dulce de leche og det smeltede smør sammen. Form 20 kokoskugler og placer dem på en bageplade med bagepapir. Bage dem i midten af ovnen i ca i 8-10 minutter til de er gyldne. Lad kokoskuglerne køle af på bagepladen.
- Når kokoskuglerne er kølet helt af smeltes chokoladen. Dyp- eller pensel kokoskuglerne med chokoladen. Top til sidst med lidt bronzestøv (kan undlades)
- Kokoskuglerne er klar til servering når chokoladen er størknet.