Langtidsbagte tomater

Langtidsbagte tomater

Langtidsbagte tomater med timian og rosmarin. Langtidsbagte tomater er et perfekt tilbehør til tapas, salater og sandwich. Det er super let at lave og kræver kun at du har nogle tomater, krydderurter enten friske eller tørrede, lidt sukker, olie og salt. Thats it. Lettere bliver det ikke 🙂 !

Personligt er jeg glad for at bruge friske krydderurter, når jeg laver langtidsbagte tomater. Jeg bruger gerne frisk timian og rosmarin, da jeg syntes det giver en fantastisk smag til tomaterne. Vil du gerne have dine langtidsbagte tomater til at holde sig længere tid, kan du med fordel ligge dem i olivenolie, så holder de 2 uger i køleskabet. Ligger de ikke i en olielage, skal de spises inden for 4-5 dage.

ALLERGENER 

Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

Langtidsbagte tomater er også helt perfekte sammen med surdejsboller og scrambled eggs.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Bagte tomater

Langtidsbagte tomater

Mygreenkitchen
Langtidsbagte tomater med timian og rosmarin. Et perfekt tilbehør til tapas, salater og sandwich. 
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer 45 minutter
Ret Tilbehør
Antal 4 personer (tilbehør)

Ingredienser
  

  • 400 g. cherrytomater (450g. hvis du vælger tomater med stilk)
  • 2 spsk. olivenolie
  • frisk rosmarin (kan erstattes med 1 1/2 tsk. tørrede)
  • frisk timian (kan erstattes med 1 1/2 tsk. tørrede)
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
  • Skyl tomaterne og fjern det resterende vand med et viskestykke. Placer dem derefter på en bageplade med bagepapir.
    Bagte tomater
  • Hak rosmarin og timian, og hæld det i et glas sammen med sukker, olie og salt i et glas. Rør det godt sammen.
    Bagte tomater
  • Fordel krydderiblandingen hen over tomaterne (som vist på billedet).
    Fordel krydderiblandingen hen over tomaterne (som vist på bileldet).
  • Bag tomaterne i midten af ovnen i 2 timer og 45 minutter. Når tomaterne er færdige, tages bagepladen ud og stilles til afkøling på køkkenbordet.
    Bagte tomater
  • Når tomaterne er afkølet fjernes tomat stilkene og tomaterne inklusiv resterne af krydderiblandingen hældes over i et glas med låg.
  • Tilsæt olivenolien og evt. lidt ekstra rosmarin.
    Put låget på glasset og opbevar det på køl, indtil du skal bruge tomaterne.
    Bagte tomater
Keyword Vegansk, Mælkefri, Æggefri, Nøddefri, Soyafri, Glutenfri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering