Vegansk appelsinsalat – på under 10 min

Vegansk appelsinsalat – på under 10 min

Frisk vegansk appelsinsalat med granatæbler, rødløg og frisk mynte. En super lækker sommersalat at servere sammen med grillmaden.

Inde i byen i Aarhus er der sommetider nogle helt vilde tilbud på økologisk frugt og grønt. Sidste uge var der 1 kilo økologiske appelsiner for 3 kroner. Ja du hørte rigtig 3 kroner!. Jeg fyldte bogstaveligt talt derfor vognen op med appelsiner. Selve mine opskrifter bliver faktisk tit udviklet ud fra de ting jeg finder på tilbud. Hvilket gør det billigt at eksperimentere med nye opskrifter.

Ønsker du at prøve at lave en vegansk appelsinsalat er det faktisk utrolig let. Den kræver bare at du har appelsiner, granatæble, rødløg og friske krydderurter. Det behøver ikke være mynte, du kan også med fordel bruge citronmelisse, rosmarin eller basilikum. Er du ikke den store fan af appelsin, kan du faktisk skifte appelsinerne ud med æble- eller pæreskiver. Ønsker du ikke en ikke-vegansk udgave så blot put lidt feta på toppen af salaten. 🙂

Vegansk appelsin salat

ALLERGENER 

Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest

Vegansk appelsin salat

Vegansk appelsinsalat

Mygreenkitchen
Frisk vegansk appelsinsalat med granatæbler, rødløg og frisk mynte. En super lækker sommersalat at servere sammen med grillmaden. 
Tilb. tid 10 minutter
Ret Salat
Antal 4 personer (tilbehør)

Ingredienser
  

  • 4 mellemstore appelsiner (skrællet og skåret i runde skiver)
  • 1/2 mellemstor rødløg (skåret i tynde skiver)
  • 5 spsk. granatæble kerner
  • 2 spsk. frisk mynte (hakkede)

Sådan gør du
 

  • Start med at fjerne skrællen fra appelsinerne, enten ved at skrælle dem eller bruge en kniv. Jeg bruger gerne en kniv, da jeg ikke er så vild med det hvide på appelsinerne.
  • Skær appelsinerne i tynde skiver (ca. 0,5cm. tykkelse) og placer dem på et stort serveringsfad.
  • Snit rødløget i tynde skiver (ca. 1mm) og placer dem ovenpå appelsinskiverne.
  • Pynt med granatæble kerner og hakkede mynte.
    Vegansk appelsin salat
Keyword Vegansk, Mælkefri, Æggefri, Nøddefri, Soyafri, Glutenfri

Denne appelsin salat er super simpel at lave, bare du har appelsiner, granatæbler, rødløg og friske krydderurter liggende. Du kan ligesom mig bruge mynte, men du kan også med fordel anvende citronmelis, rosmarin eller frisk persille. Er du ikke så meget til appelsin kan du endda lave salaten med ex. æbler eller pæreskiver i stedet. Ønsker du en ikke vegansk udgave kan du med fordel toppe salaten med lidt feta ost.4 thoughts on “Vegansk appelsinsalat – på under 10 min”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering