Mælkefri kanelsneglebrød med surdej

Mælkefri kanelsneglebrød med surdej

For mig må kanelsnegle og kanelsneglebrød gerne være snasket, blød og luftig og fyldt med remonce. Denne mælkefri kanelsneglebrød med surdej har alt dette. Den passer perfekt til fredagskaffen eller som en del af brunchen i weekenderne. Når du laver kanelsneglebrød får du i alt 2 stk. ud af denne opskrift.

Ønsker du ikke at lave 2, kan du med fordel fryse den anden ned. Dette kan gøres på 2 måder.

Enten putter du den i en aluform som du ønsker at bage den i, og putter en pose om, og ligger det rå kanelsneglebrød i fryseren. Aftenen før du ønsker at bruge det, tager du det ud af fryseren og lader det tø i køleskabet. Inden bagning lader du kanelsneglebrødet stå i et par timer på køkkenbordet.

Det andet alternativ er at du bager den, og lader den køle helt af, derefter placer du den i en pose og putter i fryseren. Når den så skal bruges tøes den op, og lunes i ovnen ved svag varme eller i mikrobølgeovnen. Hvor nemt er det ikke lige :)!

Mælkefri kanelsneglebrød med surdej er super let at gå til, og tager ikke lang tid at forberede. Dejen laver du aftenen før. Dette gør at du kun behøver at lave remoncen og samle kanelsneglebrødet på dagen, og bage den i ovnen.

ALLERGENER 

Leder du efter opskrifter som er allergivenlige, fri for kød, mælkeprodukter eller allergener, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til enhver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Kanelsneglebrød med surdej & marcipan - Snasket & mælkefri

Mælkefri kanelsneglebrød med surdej

Mygreenkitchen
Der bliver i alt til 2 kanel brød. Et brød svarer til 5-6 personer pr. brød.
Tilb. tid 45 minutter
Ventetid 8 timer
Ret Bagværk, Kage
Antal 2 stk.

Ingredienser
  

Dejen

  • 200 g. havremælk (lunken ca. 30-35 grader)
  • 125 g. aktiv surdej
  • 5 g. tørgær
  • 1 mellemstort æg
  • 35 g. sukker
  • 325 g. hvedemel
  • 1/2-1 tsk. kardemomme (stødt)
  • 55 g. plantesmør (jeg bruger becel gold)
  • 1/2 tsk. fint salt

Remonce

  • 165 g. plantesmør (jeg bruger becel gold)
  • 165 g. sukker
  • 2 spsk. kanel (stødt)
  • 100 g. marcipan (groftrevet)

Sådan gør du
 

Dejen – Dag 1

  • Start med at lune havremælken i en gryde.
  • Hæld surdej, det lune havremælk og tørgær i en skål.
    OBS: Det er VIGTIGT at havremælken maks er 35 grader før du hælder den i dejen. Ellers risikerer du at ødelægge gærcellerne. Brug hænderne til at røre det hele sammen.
  • Tilføj derefter resten af ingredienserne (UNDTAGEN plantesmør og salt) og rør igen sammen med hænderne til der ingen klumper er.
  • Tilsæt til sidst becel gold og salt.
    Rør dejen på røremaskine i 5 min på lav hastighed og derefter 10 min på høj hastighed. Dejen er færdig når den er blank og smidig.
  • Smør en lufttæt beholder med plantesmør i siderne. (jeg bruger en 3 liters kondibøtte) Hæld dejen over i beholderen. Put låg på og stil dejen på køl natten over (mimimum 8 timer)

Dag 2

  • Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn).
    Tag dejen ud af køleskabet og fjern låget. Lad den hæve på køkkenbordet, mens du laver remoncen.

Remonce

  • Begynd at lave remoncen, ved at hælde alle ingredienserne i en skål og miks det godt sammen med en håndmikser. Stil remoncen til side indtil du skal bruge den.

Samling af kanelbrød

  • Drys lidt mel ud på bordet og hæld dejen ud på bordet. Rul dejen ud 46x46cm med en kagerulle.
  • Smør remoncen ud på dejen og rul dejen sammen. Dejen er meget blød så den rulles lettes sammen ved hjælp af lidt mel og en metal dejskraber.
  • Skær dejen i 2 lige store stykker.
    Skær derefter ned i dejen (som at du vil lave kanelsnegle), og samle dejen igen. På den måde får du fine mønstre i dejen.
  • Fordel kanelbrødene i 2 bageforme(23×11,5 cm) med bagepapir.
  • Bag kanelbrødene i midten af ovnen i ca. 35-40 min til de er let gyldne og gennembagte.
  • Pynt evt. med lidt glasur eller smeltede mælkefri chokolade. Serveres bedst lune og friskbagte. 🙂
Keyword Mælkefri, Soyafri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering