Mango kokos smoothies
Cremet og smagfuld mango kokos smoothies. En forfriskende smoothie bowl med smagen af sommer, sol og varme. En nem og lækker måde at få dit daglig indtag af frugt og grønt.
DRIKKE SMOOTHIE VS. SMOOTHIE BOWL
Faktisk kan du både lave mango kokos smoothies i drikke version men også som smoothie bowl. Dette kan fungere som morgenmad, men fungere faktisk også rigtig godt som dessert eller eftermiddags snack.
Er du ligesom mig vild med smoothie bowl kan du finde lidt inspiration til opskrifterne her.
Smoothie og smoothie bowl kræver hverken særlig meget tid og er nemt at lave. Der er meget delte meninger i forhold til smoothies og smoothie bowl, hvilket skyldes frugtsmoothiens høje sukkerindhold. Men i min optik kan en smoothie og en smoothie bowl laves på RIGTIG mange måder, hvorpå du kan kombinere både frugt og grønt i din smoothie. Sørger man for at de ikke kun indeholder frugt, kan man på den måde lave en sund, nem og lækker morgen- eller mellemmåltid propfyldt med vitaminer og mineraler.
SMOOTHIES VS. JUICES
Det skal siges at der er stor forskel på juice og smoothies. Når du juicer filtrerer du en masse frugt- og grøntsagskød fra. Dette betyder, at du må den måde kan gå glip af både mættende og gode fibre. Derfor er jeg personligt mere til smoothie, som jeg laver i en blender, hvor jeg altså får det hele fra frugterne og grønsagerne med. Særligt kostfibrene, som er et vigtigt næringsstof. Fibrene hjælper tarmen med at udskille affaldsstofferne og er en tro ven for tarmen.
Faktisk har frugt og grønt den egenskab at det kan reducerer risikoen for forhøjet blodtryk, diabetes og fedme. Anbefalinger lyder at du gerne skal spise 600 gram frugt og grønt om dagen. Er du en af dem, som kæmper med at spise nok af eksempelvis selleri, kål, spinat eller broccoli er smoothie den perfekte løsning på netop det problem. Smid det i en blender, tilsæt dine yndlingsfrugter og tilsæt evt. lidt lakridspulver, ingefær, kakao, dadler eller nøddesmør, og Wupti så har du en sund og smagfuld smoothie.
ALLERGENER
Leder du efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Mango kokos smoothie
Ingredienser
- 110 g. mango (frossen i tern)
- 200 g. ananas (frossen i tern)
- 1 mellemstor avocado
- 50 g. blomkålsris (frossen)
- 400 ml. kokosmælk
Sådan gør du
- Fjern skæl og kerne fra avocadoen. Hæld alle ingredienserne i en blender og blend til en ensartede konsistens. TIP: Virker smoothien for tyk, så hæld blot lidt mere kokosmælk eller lidt vand i, men pas på med at bruge for meget væske, da du ellers risikere din smoothie bliver for tynd.
- Fordel smoothien i 2 skåle og top med din yndlings topping. Jeg bruger frisk mango og kokos.