Nem og cremet vegetar pasta
Nem og cremet vegetar pasta med soltørrede tomater, squash, hvidløg, snackpeber, hvidløg og krydderier, toppet med friske tomater og parmesan. En nem og hurtig hverdags ret. Selve pastasaucen kan faktisk også bruges som lasagne sauce, eller til spagetti og “kødsovs”. Den er super simpel at lave, og det er en sauce vi aldrig bliver træt af at spise herhjemme. Du kan let gøre retten vegansk ved blot at undlade parmesan. Vælger du en glutenfri pasta, har du samtidig en 100% glutenfri ret.
Ingrediensvalg
Til denne pasta ret har jeg brugt brugt gærflager som er rig på B vitaminer (reklamelink). Det er ikke et must at bruge et opskriften, men jeg syntes de bidrager til en rigtig god smag.
Til en nem og cremet vegetar pasta kan du både bruge almindelig eller glutenfri pasta. Vi variere lidt imellem hvad du bruger. Når vi køber glutenfri pasta er vi rigtig glad for pasta, som er lavet på quinoa, ris, kikærter eller linser. Personligt glad for at handle ved Helsebixen, da de på nuværende tidspunkt tilbyder gratis fragt på alle varer (reklamelink). Det er nemt, og jeg behøver ikke at skulle gå i special butikker for at få fat i det, eller give overpriser i supermarked.
Hvad angår soltørrede tomater, som bruges i denne opskrift er jeg rigtig glad for at anvende Rema 1000’ens soltørrede tomater i olie. De smager rigtig godt og kan bruges til både pasta retter, til pizza sauce, i lasagne eller til tapas. Samtidig koster de kun omkring de 10 kroner glasset.
Inspiration
Er du ligesom mig helt vild med pasta retter, kan jeg anbefale denne veganske pastaret med græskar og valnøddeknas. Er du glad for det asiatiske køkken, kan en tom yum suppe med tigerrejer måske friste.
ALLERGENER
Leder du i stedet efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Nem og cremet vegetar pasta
Ingredienser
Ingredienser som skal i ovnen
- 2 mellemstore snackpeber (skåret i mindre stykker)
- 2 mellemstore rødløg (skåret i kvarte)
- 5 fed hvidløg
- 1 mellemstor squash (jeg bruger 1/2 gul og en 1/2 grøn) (skåret i mindre stykker)
- 3 spsk. olivenolie
Ekstra til pastasaucen
- 150 g. soltørrede tomater i olie
- 1 spsk. sød paprika (stødt)
- 1 spsk. basilikum (tørrede)
- 1 spsk. timian (tørrede)
- 2 spsk. olivenolie
- 3 dl. passata eller tomatsauce
- 3 spsk. gærflager (kan undlades)
Topping
- parmasan (undlades ved vegansk udgave)
- frisk basilikum
- 100 g. cherry tomater (gerne i forskellige farver) (halveret)
Sådan gør du
Step 1 – Bag grøntsagerne
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn, og klargør grøntsagerne som skal bages.
- Fordel grøntsagerne på en bageplade med bagepapir og fordel 3 spsk. olivenolie ud over grøntsagerne.
- Bag i midten af ovnen i ca. 30 minutter. Grøntsagerne må gerne få en lidt brændt kant.
Step 2 – Lav pastasaucen
- Hæld de bagte grøntsager i en food processor. Tilsæt resten af ingredienserne til pastasaucen. Blend det til de før den ønskede struktur og konsistens. TIP: Ønsker du din pastasauce lidt tyndere tilsætter du blot lidt ekstra tomatsauce- eller passata sauce.
- Hæld den blende pastasauce over i gryde og smag til med salt og peber. Lad det stå og små simre mens du laver pastaen. Mens pastaen koges klargøres tomater, basilikum og parmesan ost.
Step 3 – Anretning
- Placer den kogte pasta i 2 skåle, og hæld derefter den ønskede mængde pastasaucen på.Top til sidst med halveret cherrytomaterne, basilikum og revet parmesan. Velbekomme 🙂