Gateau Marcel glutenfri chokoladekage

Jeg kender flere og flere, som ikke tåler, eller undgår gluten. Det var tidligere her at jeg stod og tænkte “Hvad skal jeg lige lave?” når jeg inviterede venner og familie til middag, fødselsdag og andre festlige lejligheder. 
Her er chokoladekagen som alle vil elske! Kagen er glutenfri, men stadig fyldt med smag.

Jeg pynter gerne kagen ud fra det jeg ved mine gæster elsker. Til denne har jeg brugt granatæble, kiwi, dragefrugt, jordbær og hvid chokolade.

Print opskrift
Gateau Marcel glutenfri chokoladekage
Glutenfri Gâteau Marcel chokoladekage
Forberedelses tid 10 min
Tilberedningstid 20 min
Antal personer
8-10
Ingredienser
Forberedelses tid 10 min
Tilberedningstid 20 min
Antal personer
8-10
Ingredienser
Glutenfri Gâteau Marcel chokoladekage
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  2. Piske æggehviderne stive med en håndmikser. (Vigtigt de er helt stive)
  3. Lav et vandbad med en skål over og kom sukker, chokolade og smør i. Rør i skålen til smørret og chokoladen er smeltet, og tag det af vandbadet. Lad det køle af i 5 min.
  4. Rør forsigtigt æggeblommer i skålen med det smeltet chokolade, smør og sukker, lidt af gangen. Brug piskeris eller grydeske (IKKE håndmikser)
  5. Hæld de piskede æggehvider i skålen, ved at hælde lidt i af gangen. Det er vigtigt at du vender det forsigtigt i, så du ikke slår luften ud af æggehviderne.
  6. Hæld dejen i en springform, og stil den i midten af ovnen. Bag chokoladekagen ved 175 grader i ca 25 minutter.
Recipe Notes

Jeg topper gerne kagen med frisk frugt og gæsternes favorit chokolade, det kan være alt fra toffifee, dumle, bülow, ferrero rocher mv.

Del denne opskrift


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *