17. februar 2019
Gateau Marcel glutenfri chokoladekage
Jeg kender flere og flere, som ikke tåler, eller undgår gluten. Det var tidligere her at jeg stod og tænkte “Hvad skal jeg lige lave?” når jeg inviterede venner og familie til middag, fødselsdag og andre festlige lejligheder.
Her er chokoladekagen som alle vil elske! Kagen er glutenfri, men stadig fyldt med smag.
Jeg pynter gerne kagen ud fra det jeg ved mine gæster elsker. Til denne har jeg brugt granatæble, kiwi, dragefrugt, jordbær og hvid chokolade.
Forberedelses tid | 10 min |
Tilberedningstid | 20 min |
Antal personer |
8-10
|
Ingredienser
- 150 g. smør
- 150 g. mørk chokolade (gerne 70% eller derover)
- 150 g. sukker
- 8 æggeblommer pasteuriserede
- 5 æggehvide pasteuriserede
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Piske æggehviderne stive med en håndmikser. (Vigtigt de er helt stive)
- Lav et vandbad med en skål over og kom sukker, chokolade og smør i. Rør i skålen til smørret og chokoladen er smeltet, og tag det af vandbadet. Lad det køle af i 5 min.
- Rør forsigtigt æggeblommer i skålen med det smeltet chokolade, smør og sukker, lidt af gangen. Brug piskeris eller grydeske (IKKE håndmikser)
- Hæld de piskede æggehvider i skålen, ved at hælde lidt i af gangen. Det er vigtigt at du vender det forsigtigt i, så du ikke slår luften ud af æggehviderne.
- Hæld dejen i en springform, og stil den i midten af ovnen. Bag chokoladekagen ved 175 grader i ca 25 minutter.
Recipe Notes
Jeg topper gerne kagen med frisk frugt og gæsternes favorit chokolade, det kan være alt fra toffifee, dumle, bülow, ferrero rocher mv.
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen