31. marts 2019
Glutenfri gulerodsboller med hampprotein
Personligt laver jeg helst glutenfri boller, da min mave simpelthen har bedst af det. Jeg har i de sidste 10 år, forsøgt at undgå gluten, da fødevare med gluten oftest har gjort mig oppustet, utilpas, og sløj.
Jeg har en god ven som har en stor viden inden for hamp fødevare, og han fortalte mig at man i stedet for at anvende hampmel, kunne anvende hampproteinpulver til bagning. Dette har jeg nu forsøgt med, og jeg må sige at det fungere.!
Har du ikke prøvet at anvende hampprotein pulver i din bagning, kan jeg varmt anbefale det.
Forberedelses tid | 10 min |
Tilberedningstid | 35-40 min |
Ventetid | 30 min |
Antal personer |
8 boller
|
Ingredienser
Tørre ingredienser
- 100 g. fuldkornsrismel
- 50 g. quinoamel
- 15 g. hørfrøkerner
- 15 g. hamp proteinpulver
- 15 g. afskrællede hampfrø
- 1 tsk. glutenfri tørgær
Våde ingredienser
- 1 spsk. olivenolie
- 150 g. revet gulerødder
- 3 dl. lunken vand
- 1 spsk. kokossirup (kan erstattes med ahornsirup el. lys sirup)
Ingredienser
Tørre ingredienser
Våde ingredienser
|
|
Instruktioner
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Start med at blande alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt derefter det revet gulerod.
- Bland derefter de våde ingredienser og mix det hele godt sammen.
- Lad dejen hvile i 30 minutter, tildækket ved stuetemperatur.
- Form 8 boller. Dette gøres lettest ved at dyppe en ske i lunken vand, og tage en god spsk. dej og placer dejen på en bageplade med bagepapir. Ønsker du at de skal være helt glatte bollerne, kan du gøre dine finger lidt våde og forme dem til sidst, når de ligger på bagepapiret.
- Drøs lidt kerner på bollerne før du placere dem i ovnen.
- Placer boller i midten af ovnen.
- Bag boller i ca. 35-40 min til bollerne er brune og sprøde.
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen