Glutenfri chokoladekage med karamel, mimoser & frugt

Print opskrift
Glutenfri chokoladekage med karamel, mimoser & frugt
Forberedelses tid 20 min
Tilberedningstid 45 min
Ventetid 3 timer
Antal personer
8
Ingredienser
Forberedelses tid 20 min
Tilberedningstid 45 min
Ventetid 3 timer
Antal personer
8
Ingredienser
Instruktioner
Karamel
  1. Læg dåsen med det kondenseret mælk i en gryde, og dæk den helt til med vand. Bring vandet i kog og lad det småkoge/simre under låg i ca. 3 timer. Tjek at dåsen er dækket med vand hele tiden. (Karamellen kan laves dagen før).
Chokoladekage
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  2. Piske æggehviderne stive, med en håndmikser. (Vigtigt de er helt stive)
  3. Lav et vandbad med en skål over og kom sukker, chokolade og smør i. Rør i skålen til chokoladen og smørret er smeltet og tag det af vandbadet. Lad det køle af i 5 min.
  4. Rør forsigtigt æggeblommer i skålen, lidt af gangen. Brug piskeris eller grydeske (IKKE håndmikser) Hæld derefter de piskede æggehvider masse i, lidt af gange. Det er vigtigt at du vender det forsigtigt i, så du ikke slår luften ud af æggehviderne.
  5. Hæld dejen i en springform og stil i midten af ovnen. Bag chokoladekagen ved 175 grader i ca 25 minutter.
  6. Når kagen tages ud af ovnen, så put et par stykker mørk chokolade på toppen. Spred chokoladen ud over kagen, når chokoladen er smeltet, og stil kagen på køl i 30 min.
Pynt
  1. Begynd at forberede frugten, ved at skylle og skære denne, så den er klar til at komme ovenpå kagen.
  2. Hæld karamellen i en sprøjtepose med tyl. Sprøjt karamellen ud over kagen, og pynt med frugt og mimoser.
Recipe Notes

Bør opbevares på køl.

Del denne opskrift


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *