3. maj 2019
Florentiner med appelsin & chokolade
Florentiner er en af mine yndlingskager, de er dog blevet svære og svære at finde bag disken ved bageren. Dette er en skam, da de er forholdvis lette at lave, og smager vidunderligt. Min mor har kreeret en skøn opskrift, som jeg har fået lov at dele med jer 🙂
Antal personer |
16 stk.
|
Ingredienser
- 150 g. sukker
- 2 spsk. honning
- 1/2 dl. fløde
- 250 g. smør
- 100 g. hasselnøddeflager
- 30 g. glutenfri havregryn
- 30 g. mandler grofthakket
- 1 økologisk appelsin (du skal kun bruge skallen)
- 2 knsp salt
- 100 g. mørk chokolade (gerne 70%) til pynt
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Kog sukker, honning, fløde og smør i en gryde ved middel høj varme. kog det til at det har en temperatur på 120 grader.
- Tag gryden fra varmen, og tilsæt nødder, havregryn, appelsinskal og salt. Rør det godt sammen og fordel det i aluforme. Du kan også blot fordele dem på på et stykke bagepapir.
- Bag florentinerne i 8-10 min, til de har en gylden farve. Tag florentinerne ud af ovnen, og lad dem køle af. Når de har sat sig lidt, skal du vender dem forsigtigt over på en bagerist, så de kan køle helt af.
- Når florentinerne er helt afkølet, smelter du chokoladen over et vandbad. Pensel eller dyp florentinerne i chokoladen. Har du lidt rest chokolade tilbage, kan du hælde det florentinerne til sidst.
Recipe Notes
Opbevares gerne i en dåse med bagepapir.
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen