8. januar 2020
Glutenfri muffins med aroniabær & kokos
Der er i dag præcis 3 uger til min termin. Det betyder at jeg nu går hjemme på barsel og får lov at slappe af, og noget af det jeg virkelig nyder, når jeg skal slappe af, er at bage og eksperimentere med opskrifter. Jeg har derfor i dag eksperimenteret med en sundere glutenfri muffin, fyldt med smagfulde aroniabær.
Forberedelses tid | 10 min |
Tilberedningstid | 20 min |
Ventetid | 5 min |
Antal personer |
12-14 stk.
|
Ingredienser
- 6 mellemstore æg
- 80 g. kokosolie (kan erstattes med smør)
- 4 spsk. ahorn sirup
- 200 g. kokosmel
- 1 tsk. mandel ekstrakt (kan undlades)
- 1 tsk. vanilje sukker
- 1 tsk. glutenfri bagepulver
- 125 g. frosne aroniabær (kan erstattes med andre bær)
- 1 knsp. salt
- flormelis (til pynt)
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Forvarm ovnen til 160 ° C. varmluft.
- Smelt kokosolien/smørret i en lille gryde eller i mikrobølgeovnen.
- Tag halvdelen af kokosmelet, og blend det fint i en minihakker.
- Hæld derefter alle de tørre ingredienser i en skål, og rør det sammen. Tilsæt derefter æg, kokosolie/smør og mandelekstrakt, og rør det godt sammen med en elpisker.
- Tilsæt aroniabær og rør dem forsigtig i dejen med en ske. (gem evt. lidt bær, som du kan ligge på toppen til sidst)
- Hæld dejen over i 12-14 muffinsforme. Jeg bruger personligt silikoneforme, men papirsforme kan også bruges. Tryk de resterende bær ned i dejen. (hvis du har gemt nogle).
- Bages i midten af ovnen i ca. 20min indtil de er gyldne. Lad dine muffins afkøle i 5-10 minutter, før du forsøger at tage dem ud af formen.
- Kan nydes både lune og afkølet. Personligt lader jeg gerne mine køle lidt af inden servering, så jeg kan pynte dem med lidt flormelis.
Recipe Notes
Server gerne med f.eks. is eller cremefraiche (hvis du har dette) 🙂
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen