19. marts 2019
Græskarsuppe med sprød kalkunbacon & rugbrødscroutoner
Vi spiser oftest vegetariske og vegansk i vores familien, men jeg har (som mange andre kvinder) en mand som ELSKER bacon.
Vi er derfor ikke 100% kødfri, men nærmere Flexitar. Jeg laver derfor tit gerne denne suppe, som (uden topping) faktisk er vegansk.
Suppen er perfekt til de familier, som er “deltidsvegetarer” og som forsøger at spise mindre kød i hverdagen.
Tilberedningstid | 20 min |
Ventetid | 30 min |
Antal personer |
2 pers
|
Ingredienser
Græskarsuppen
- 1 spsk. olivenolie
- 1 løg skåret i grove stykker
- 3 fede hvidløg finthakket
- 5 cm. frisk chili finthakket
- 1 tsk. spidskommen stødt
- 1 tsk. ingefær finthakket
- 1 tsk. karry stødt
- 1 mellemstore hokkaido græskar skyllet og skåret i grove tern
- 400 g. sødekartofler skrællet og skåret i grove tern
- 2 mellemstore gulerødder skrællet og skåret i grove tern
- grøntsagsboullion
- 250 ml. alpro soja fløde (kokosmælk kan også bruges)
Topping
- 1 pk. kalkun bacon i skiver
- 3 skiver rugbrød (mælkefri) skåret i tern
- 1/2 spsk. olivenolie
- 1 lille håndfuld frisk persille grovhakket
- 1 lille håndfuld honningristet græskarkernern (hakket saltmandler kan også bruges)
Ingredienser
Græskarsuppen
Topping
|
|
Instruktioner
Topping
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Skær rugbrødene i tern og placer dem på en bageplade med bagepapir. Vend rugbrødsternene i olivenolie og salt.
- Placer baconskiverne på en bageplade med bagepapir.
- Bag bacon og rugbrødsternene i ovnen i ca. 10-15.min (til begge dele er gyldne og sprøde).
Græskarsuppen
- Start med pille, skrælle og snitte grøntsagerne.
- Varm olien op i en dyb gryde og svits løg, hvidløg, ingefær, chili og krydderierne. (pas på med for høj varme da du risikere at brænde krydderierne på).
- Tilsæt derefter grøntsagerne og lad det stege i ca. 5 min til grøntsagerne får lidt farve.
- Tilsæt derefter boullion, (grøntsagerne skal ca været dækket 2/3). Lad suppen koge i 30 min ved mellem mellemlav varme.
- TEST: Når grøntsagerne føles møre, og de slipper en gaffel, kan du nu blende suppen, i gryden med en stavblender.
- Sæt gyden tilbage på komfuret og tilsæt fløden. Lad det simre ca 5 min. Til suppen små koger. Smag til med salt og peber.
- Pynt suppen med rugbrødscroutoner, bacon, persille og græskarkerner.
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen