16. marts 2019
Lækker & nem grøntsagstærte med gedeost, bacon og bagtemandler
Ikke nok med at tærte er en nem aftensmad, så kan den også være utrolig smagfuld.!
Denne tærte er en af familiens favoritter. Den er fyldt med grøntsager, toppet med bacon, gedeost og mandler.
Antal personer |
8 pers
|
Ingredienser
Tærtebund
- 200 g. hvedemel
- 50 g. fuldkornsrugmel
- 100 g. fuldkornshvedemel
- 50 g. hampmel (kan erstattes med rug-eller hvedemel)
- 1 1/2 tsk. bagepulver
- 1 1/2 dl. rapsolie (gerne koldpresset)
- 4 spsk. vand
- 1 1/2 tsk. salt
- 2 dl. neutral yoghurt
Ingredienser
Tærtebund
|
|
Instruktioner
Tærtebund
- Start med at tænde ovnen på 160 grader varmluft
- Bland alle de tørre ingredienser til tærtebunden i en skål.
- Bland derefter alle de våde ingredienser i en anden skål.
- Rør alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt dejen grundigt.
- Smør en tærteform og fordel dejen i tærteformen. Sørg for at hele bunden og siderne er dækket med dej.
- Prik hul i tærtebunden med en gaffel (dette forhindre tærtebunden i at hæve op og revne)
- Placer tærtebunden i midten af ovnen, og lad den bage i ca. 15 min til tærtebunden er let gylden.
- Tag tærtebunden ud af ovnen og lad den køle af, mens du laver fyldet til tærten.
Tærtefyld
- Start med at pille, snitte og skære/hakke grøntsagerne.
- Steg løg og hvidløg på panden til de er gyldne. Tilsæt derefter de andre grøntsager og steg i ca. 5 min.
- Pisk æg og mælk sammen i en skål, sammen med salt og peber.
- Læg grøntsagerne på den afkølet tærtebund, og hæld æggemassen over. Top til sidst tærten med gedeost, bacon og mandler.
- Bag tærten i midten af ovnen i ca. 25-30min, til æggemassen har sat sig.
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen