4. maj 2019
Glutenfri tærte med gedeost & bacon
Denne tærte laver jeg ofte, når jeg har nogle grøntsagsrester til overs.
Tærte bunden er glutenfri, og let at lave. Denne dej kræver ingen hvile/hævning, og tager 5 min at lave.
Forberedelses tid | 20 min |
Tilberedningstid | 40 min |
Antal personer |
4
|
Ingredienser
Tærtebund
- 100 g. glutenfri fuldkorns mel (jeg bruger gerne fuldkorns- rismel eller majs mel.
- 50 g. glutenfri havregryn
- 1 dl. glutenfri hvedemel (ris, havre, quinora eller chia mel kan også bruges)
- 3 spsk. blød smør
- 2 spsk. creme fraiche (jeg bruger 9%)
- 1 knsp. salt
Æggestand
- 1 dl. mælk
- 1,5 dl. creme fraiche (jeg bruger 9%)
- 4 store æg
- salt og peber
Fyld
- 2 fede hvidløg (eller 1 tsk. hvidløgspulver) finthakket
- 1 løg finthakket
- 5 cm. frisk chili (eller 1/2 tsk. chilipulver)
- 1/3 broccoli skåret i grove stykker
- 10 cm. spidskål skåret i grove stykker
- 1 porre
- 5-7 skiver bacon
- 6 skiver fast gedeost
Ingredienser
Tærtebund
Æggestand
Fyld
|
|
Instruktioner
Tærtebund
- Start med at tænde ovnen på 160 grader varmluft.
- Bland alle de tørre ingredienser til tærtebunden i en skål. Bland derefter alle de våde ingredienser i en anden skål.
- Rør derefter alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt dejen grundigt. (Virker dejen for våd kan du tilsætte lidt mere mel. Virker den tværtimod for tør, så tilsæt lidt mere creme fraiche).
- Smør en tærteform og fordel dejen i tærteformen. Sørg for at hele bunden og siderne er dækket til med dej. Prik hul i tærtebunden med en gaffel (dette forhindre tærtebunden i at hæve op, og revne).
- Placer tærtebunden i midten af ovnen, og lad den bage i ca. 12 min til tærtebunden er let gylden. Tag tærtebunden ud af ovnen og lad den køle af, mens du laver fyldet til tærten.
Fyld
- Start med at pille, snitte og skære/hakke grøntsagerne.
- Steg løg og hvidløg på panden til de er gyldne. Tilsæt derefter de andre grøntsager og steg i ca. 5 min.
- Pisk æg, creme fraiche og mælk sammen i en skål. Tilsæt salt og peber.
- Læg grøntsagerne på den afkølet tærtebund, og hæld æggemassen over. Top til sidst tærten med gedeost og bacon
- Bag tærten i midten af ovnen i ca. 25-30min, til æggemassen har sat sig.
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen