Glutenfri tærte med gedeost & bacon

Denne tærte laver jeg ofte, når jeg har nogle grøntsagsrester til overs.

Tærte bunden er glutenfri, og let at lave. Denne dej kræver ingen hvile/hævning, og tager 5 min at lave.

Print opskrift
Glutenfri tærte med gedeost & bacon
Forberedelses tid 20 min
Tilberedningstid 40 min
Antal personer
4
Ingredienser
Tærtebund
Æggestand
Fyld
Forberedelses tid 20 min
Tilberedningstid 40 min
Antal personer
4
Ingredienser
Tærtebund
Æggestand
Fyld
Instruktioner
Tærtebund
  1. Start med at tænde ovnen på 160 grader varmluft.
  2. Bland alle de tørre ingredienser til tærtebunden i en skål. Bland derefter alle de våde ingredienser i en anden skål.
  3. Rør derefter alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt dejen grundigt. (Virker dejen for våd kan du tilsætte lidt mere mel. Virker den tværtimod for tør, så tilsæt lidt mere creme fraiche).
  4. Smør en tærteform og fordel dejen i tærteformen. Sørg for at hele bunden og siderne er dækket til med dej. Prik hul i tærtebunden med en gaffel (dette forhindre tærtebunden i at hæve op, og revne).
  5. Placer tærtebunden i midten af ovnen, og lad den bage i ca. 12 min til tærtebunden er let gylden. Tag tærtebunden ud af ovnen og lad den køle af, mens du laver fyldet til tærten.
Fyld
  1. Start med at pille, snitte og skære/hakke grøntsagerne.
  2. Steg løg og hvidløg på panden til de er gyldne. Tilsæt derefter de andre grøntsager og steg i ca. 5 min.
  3. Pisk æg, creme fraiche og mælk sammen i en skål. Tilsæt salt og peber.
  4. Læg grøntsagerne på den afkølet tærtebund, og hæld æggemassen over. Top til sidst tærten med gedeost og bacon
  5. Bag tærten i midten af ovnen i ca. 25-30min, til æggemassen har sat sig.
Del denne opskrift


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *