16. februar 2019
Kartoffelpizza med blåskimmelost og pesto
Hvem elsker ikke pizza? Dette er en opskrift til dig som ønsker at prøve en anderledes pizza, med sprøde kartoffelskiver, stegte rødløg, fisk pesto, og en smeltet blåskimmelost på toppen. Denne pizza er en af familiens personlige favoritter og er elsket af både børn og voksne.
Denne pizza kan laves med færdiglavet pizzadej (Jeg har linket til nogle af mine personlige favoritter i nederst på siden)
Forberedelses tid | 20 min |
Tilberedningstid | ca. 25 min |
Antal personer |
2-3
|
Ingredienser
- 500 g kartofler skåret i tynde skiver
- 1 rødløg skåret i tynde skiver
- 50 g pesto (gerne frisk grøn basilikum pesto)
- frisk rosmarin
- 50 g blåskimmelost (gerne castello blue)
- 1 færdig- eller hjemmelavet pizza dej (se link nederst i noter)
- 1-2 spsk. tomatpure
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Bruger du færdiglavet pizza dej, så start med at se om denne skal hæve før brug.
- Mens din hjemmelavet- eller færdiglavet dej hæver, skær kartofler og løg i tynde skiver
- Rul pizzadejen ud i den ønskede størrelse, og smør et tyndt lag tomatpure på.
- Smør 1-2 spsk. pesto på pizzadejen og læg de tynde skriver kartoffel ovenpå. (De må gerne ligge lidt forskudt, men pas på med at ligge dem for tæt over hinanden, da du risikere at kartoflerne ikke bliver sprøde)
- Fordel de tynde skiver rødløg på pizzaen
- Spred resten af pestoen ud over kartoflerne
- Fordel osten i små stykker på hele pizzaen
- Fordel til sidst den friske rosmarin på pizzaen og krydder med salt og peber.
Recipe Notes
Færdiglavet pizza dej: Jeg bruger selv gerne denne https://www.nemlig.com/pizzadej-oeko-5034424
Glutenfri alternativ https://www.nemlig.com/pizzabunde-5017075?gclid=EAIaIQobChMI9-mboLXA4AIVyoeyCh1_YQSpEAQYBSABEgIMkPD_BwE)
Pizzaen skal bages i ovnen i ca. 20-25 min ved 180grader varmluft. Pizzaen er færdig når kartoflerne er gyldne og let sprøde.
Del denne opskrift