16. februar 2019
Hindbær crumble kage
Denne lækre kage, er let at lave, og kan spises af både veganere og dig som ikke tåler – eller spiser gluten. Samtidig er den også perfekt for dig som blot ønsker en sund kage med masser af smag af sommer.
Til dig som tænker om kan den laves med alm. smør, eller havregryn, er svaret ja! Du kan sagtens ændre til alm. smør eller havregryn, dette påvirker hverken smagen eller udseendet.
Forberedelses tid | 10 min |
Tilberedningstid | 25 min |
Antal personer |
2-3
|
Ingredienser
- 60 gram plantebaseret smør (jeg bruger den fra naturli eller becel gold)
- 60 gram agave sirup
- 1 tsk. vaniljesukker
- 15 gram mandel flager
- 55 gram glutenfri havregryn
- 55 gram kokosfiber mel (alm. kokosmel kan også bruges)
- 1 knivspids salt
- 1 dl. hindbær syltetøj (jeg er glad for den fra frk. anna)
- 1 spsk. mandel flager
- 50 gram friske hindbær
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Tænd ovnen på 160 grader varmluft
- Smelt smørret, enten på panden eller i mikrobøgeovnen.
- Hæld det smeltede smør, agave sirup og vaniljesukker i en skål og rør det godt sammen.
- Find en anden skål frem og rør de tørre ingredienser sammen. Hæld derefter de tørre ingredienserne sammen med de våde ingredienser, og rør det godt sammen.
- Hæl halvdelen af crumblen i et lille smurt fald. (18×18cm)
- Varm syltetøjen i mikrobølgeovnen i 20sek, så den bliver lidt mere flydende, og nemmere at større på.
- Hæld syltetøjen over crumblen.
- Hæld det sidste crumble over, og afslut med friske hindbær og mandel flagerne.
- Bag i ovnen ved 160 grader varmluft, i ca. 25 min til den er gylden. Server evt. med vanilje is eller creme fraich
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen
Filed Under: Alle opskrifter, Dessert, Glutenfri, Kage, Morgenmad, Mælke og laktosefri, Vegansk, Vegetar