3. januar 2020
Nok den bedste og nemmeste kransekage
Specielt til nytår høre der kransekage til. Jeg har i rigtige mange år købt kransekage i dyre domme, men i år besluttede jeg mig for, at nu var det tid til at prøve kræfter med en hjemmelavet kransekage, og lad mig sige det sådan, det er bestemt ikke sidste gang jeg gør det! 😀 Det var utroligt let at lave og krævede meget få ingredienser.
Forberedelses tid | 10 min |
Tilberedningstid | 10-12 min |
Ventetid | 1 time |
Antal personer |
6 personer
|
Ingredienser
Kransekage
- 250 g. marcipan groftrevet
- 60 g. mandler
- 75 g. flormelis
- 40 g. æggehvider pasturiseret
- 75 g. mørk chokolade smeltet (mælkefri hvis ikke du tåler mælk)
Glasur
- 75 g. flormelis
- 10 g. æggehvider
Ingredienser
Kransekage
Glasur
|
|
Instruktioner
Kransekage
- Start med at rive marcipanen groft med et rivejern og hæld det ned i en skål. Hak mandlerne til mel (jeg bruger foodprocessor til dette, men en minihakker kan også bruges).
- Tilsæt derefter mandelmelet, æggehvider og flormelis og rør det sammen.
- Sæt kransekagemassen på køl minimum en time, eller evt. natten over.
- Når kransekagemassen har stået på køl i minimum en time tændes ovnen på 225 grader. Find 2 bageplader frem og læg dem ovenpå hinanden (Dette forhindre kransekagerne i at blive brændte i bunden)
- Placer et stykke bagepapir på øverste bageplade. Fordel kransekagemassen i 4 store dele og drys lidt flormelis ud på køkkenbordet. Rul kransekagen ud i ca 3-4cm tykkelse og placer dem på bagepladen.
- Når du skal til at forme kransekagerne gøres dette lettest med let våde fingre, da du på den måde slipper for kransekagemassen sætter sig fast på fingerne. Pres forsigtigt kransekagen sammen så de får en trekantet form .
- Når kransekagerne er formet placeres de i midten af ovnen og bages i ca. 12 min til de er gyldne.
Chokolade
- Varm chokoladen over et vandbad. Når chokoladen er smeltet dypper du/eller pensler bunden af kransekagerne og ligger dem på en af de aflange sider, så chokoladen kan stivne.
Glasur
- Når chokoladen på kransekagerne er stivnet kan du begynde at lave glasuren. Dette gøres ved at blande flormelis og æggehvider sammen. Jeg bruger personligt gerne en elpisker til dette.
- Hæld glasuren over i en lille frysepose og pres glasuren ned i et af hjørne i fryseposen. Klip derefter et lille hul i enden af posen. Pynt kransekagerne med den mængde glasur du ønsker.
- Kan serveres med det samme eller opbevares i en kagedåse eller på frost alt afhængig af hvad man er mest til. Personligt fryser jeg ikke min kransekage ned før servering, da jeg godt kan li en lidt sej og sprød kransekage.
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen