Marengslagkage med chokolademousse, karamel & knas

Min mand fyldte 30 år igår, og hvis der er noget han elsker så er det en marengslagkage fyldt med mørk chokolade med et strejf af kaffe og karamel. Denne kage er blevet den obligatoriske fødselsdagskage herhjemme. Den er let at lave, og skal den serveres for børn undlades der blot kaffen i kagen. En sikker vinder for både fødselar og gæster 🙂

Print opskrift
Marengskage med chokolademousse, karamel & knas
Nem og lækker marengskage chokolademousse, kaffe og karamel.
Forberedelses tid 50 min
Tilberedningstid 45 min
Antal personer
10 personer
Ingredienser
Forberedelses tid 50 min
Tilberedningstid 45 min
Antal personer
10 personer
Ingredienser
Nem og lækker marengskage chokolademousse, kaffe og karamel.
Instruktioner
Marengs
  1. Start med at tænde ovnen på 140 grader alm. Kom bagepapir på 5 bageplader. (Har du ikke 5 bageplader bager du blot 2-3 bageplader af gangen). På tre af bagepapirene tegner du en cirkel på Ø 22 cm.
  2. Kom æggehvider i en røreskål og pisk dem stive. Tilsæt sukker gradvist og pisk det 5-6 min i røremaskinen til sukkeret er opløst og din marengs er tyk og blank. Rør forsigtigt kakaopulver i marengsen.
  3. Fordel 3/4 af marengsen på de tre bagepapire med de afmærkede cirkler.
  4. Kom den sidste 1/4 af marengsen i en sprøjtepose med stjernetyl. Lav en bageplade til 6 lange streger (som på billedet)
  5. Tryk det sidste marengs ud til små marengstoppe, på et stykke bagepair (som på billedet).
  6. Placer din marengs i ovnen. Hver bageplade skal hver have ca. 40 minutter ved 140 grader. Derefter skruer du ned for 100 grader C. til den er sprød og slipper papiret (dette tager ca. 20 minutter). HUSK de små marengstoppe og de aflange marengs streger skal have lidt mindre.
Chokolademousse
  1. Smelt 225g mørk chokolade over et vandbad og lad det stå og køle af mens du laver resten af moussen.
  2. Pisk fløden til flødeskum og hak 100g mørk chokolade og stil til side (dette skal vendes i moussen til sidst).
  3. Rør kaffe Instant og kogende vand sammen. Hæld den let afkølet chokolade i en røreskål sammen med æggeblommer, karamelekstrakt og kaffe og pisk det sammen til det er glat og blankt.
  4. Vend flødeskum og det hakkede chokolade i moussen og stil mussen på køl.
Pynt
  1. Når moussen er blevet kold og tyk kan du begynde at samle kagen. Anbring en marengsbund på en stor tallerken og fordel 1/3 af moussen over. Læg en bund ovenpå og gør det samme. Når du har lagt den sidste marengsbund på fordeler du den resterende mouse på bunden og siderne af kagen.
  2. Drys kakaopulver ud over marengs stregerne og skær i mindre stykker og og placer dem omkring kagen ved at presse dem forsigtigt ind i moussen.
  3. Pynt marengstoppene med lidt guldstøv hvis du har dette, og placer dem på toppen af kagen. Ønsker du lidt ekstra pynt på kagen kan du pynte den med lidt hakkede chokolade, hakkede daim, karamel kugler eller hvad du nu ellers syntes kunne være fint 🙂 Jeg topper personligt gerne kagen med chokolade /karamelkugler eller hakkede daim. 🙂 
  4. Server med det samme eller lad kagen stå afkølet for servering. Husk jo før du samler kagen før den skal bruges, jo blødere bliver din marengs.
Del denne opskrift


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *