Syndig og svampet brownie med surdej

I disse coronatider er surdej blevet en ny følgesvend i mange hjem. Jeg selv har gerne 2-3 glas surdej til at stå, 1-2 af dem står på køl, men jeg har altid gerne en til at stå ude i stue temperatur, så jeg altid har en surdej ved hånden når jeg får lyst til at bage. Denne brownie er perfekt til dig, som har surdej liggende og ikke lige ved hvad du skal bruge den til. Har du en surdej liggende der trænger til en opfriskning tager du blot en 3 spsk. surdej, og hælder 80g vand og 80 g. hvedemel i et glas og lader det stå på køkkenbordet natten over, så har ud en surdej som er klar til brug dagen efter. PAS på denne brownie er yderst vanedannede. Den holder sin skønne smage op til en uge i køleskabet. 🙂

Print opskrift
Syndig og svampet brownie med surdej
Du kan sagtens bage denne kage nogle dage i forvejen da det (lidt ligesom lasagne efter min smag) er bedst på 1-2 dagen). Opbevar den i køleskabet. P.s. PAS PÅ den er vanedannende :p
syndig og svampet brownie med surdej
Forberedelses tid 20 min
Tilberedningstid 22-25 min
Antal personer
8 personer
Ingredienser
Brownie
Topping
Forberedelses tid 20 min
Tilberedningstid 22-25 min
Antal personer
8 personer
Ingredienser
Brownie
Topping
syndig og svampet brownie med surdej
Instruktioner
  1. Tænd ovnen 170 grader alm. ovn.
  2. Hak chokoladen groft, og hæld det i en gryde sammen med smørret. Smelt ved mellemlav varme. Når det er smeltet sættes gryden til side til afkøling.
  3. Hæld æg, rørsukker og vaniljesukker i en skål, og pisk det godt sammen med en håndmikser.
  4. Tilsæt resten af de tørre ingredienser. Når det er rørt godt sammen, tilsætter du det smeltede choklade og smør, og rører det godt ind i dejen.
  5. Nu skal surdejen tilsættes. VIGTIGT du skal sikre dig at browniedejen ikke er for varm, når du tilsætter surdejen. (browniedejen må maks være 35 grader). Brug termometer eller mærk efter med en lillefinger, kagedejen må gerne være en lille smugle lun, men ikke varm.
  6. Hæld surdejen i browniedejen og rør det forsigtig sammen (jeg bruger gerne en dejskraber til dette).
  7. Find et stykke bagepapir frem og smør det godt med smør, placer bagepapiret i en bradepande som er 36x23cm. (se evt. link nederst i opslaget, her kan du se hvilken en jeg bruger). Hæld så browniedejen i.
  8. Bag brownien i midten af ovnen i ca. 22-25min, når dejen har bagt 20 min kan du evt. putte spidsen af en kniv i dejen. Der må gerne være en lille smule dej på kniven, men kun lidt. Obs. Bager du brownien så meget at der ingen dej er på kniven, risikerer du at brownien bliver tør. Du skal derfor ikke være så bekymret for at brownien bliver underbagt da, brownien vil sætte sig, når den køler ned.
  9. Sæt kagen til afkøling på køkkenbordet. Jeg fortrækker brownien kold, så når den har afkølet lidt på køkkenbordet, sætter jeg den gerne i køleskabet indtil den skal serveres, da den så bliver dejlig kompakt. Er du mere til en lun brownie kan den nyes som den er, da den dog lige afkøle i hverfald 30 min før du spiser den, så chokoladen kan nå at sætte sig.
  10. Pynt evt. med lidt smeltede choklade, og nogle saltflager.
  11. Skær brownien i ønskede stykker.
Recipe Notes

Jeg bruger denne bradepande (reklamelink) da den gør det let at opbevare kagen i køleskabet. Samtidig gør den det også let at transportere kagen frem og tilbage til ex. fødselsdage eller andre festlige lejligheder 🙂 Jeg bruger 70% chokolade både til pynt og i selve brownies, samt disse karamel -kugler (reklamelink) fra Odense. Derudover drysser jeg også gerne lidt flagesalt hen over kagen 🙂

Del denne opskrift


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *