16. februar 2019
Vegansk marrokansk simreret
En kødfri simreret som både er let og lækker.
Denne veganske marokkanske simreret er til dig som elsker en ret fyldt med smag, og kan både nydes af børn og voksne.
Jeg elsker specielt det faktum, at den er uden kød og efterlader din mave mæt og tilfreds. Og ikke nok det, så er retten glutenfri.!
Denne simreret lyder kompliceret, men det er den overhovedet ikke, tværtimod.! Se opskriften nedenfor.
Forberedelses tid | 30 min |
Tilberedningstid | 2 timer |
Antal personer |
4
|
Ingredienser
- 2 rødløg finthakket
- 2-3 fede hvidløg finthakket
- 2 spsk. oliven olie
- 1 tsk. ingefær stødt
- 1 1/2-1 chili (kan undlades)
- 1 tsk. karry stødt
- 1 tsk. gurkemeje stødt
- 1 tsk. koriander stødt
- 1 tsk. spidskommen stødt
- 30 g. rosiner (kan undlades)
- 1 ds. hakket tomat
- 2 dl. grøntsagsboullion
- 1 spsk. agave sirup (honning kan også bruges)
- 1 ds. kikærter
- 1 butternut squash (sødekartofler kan også bruges)
- 1 knivspids salt og peber
Ekstra
- 2 håndfulde cashew nødder ristet let på en tør pande
- 1 håndfuld friske koriander
- 50 g. kokos ristet let på en tør pande
Ingredienser
Ekstra
|
|
Instruktioner
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft
- Steg løg og hvidløg på en pande ved middelvarme til de er bløde og klare, og hæld det over i en stegeso.
- Skyl og skær butternut squash i nogle mellem store tern, og steg dem på panden i 1-2 min sammen med krydderierne. Hæld derefter over i stegesoen.
- Hæld vandet fra kikærterne og hæld dem over i stegesoen, sammen med de hakkede tomater, grøntsagsboullion, sirup og rosiner.
- Sæt låg på stegesoen, og ind i ovnen. Lad retten simre i ovnen i ca. 2 timer. Top med friske koriander, kokos og ristede cashew nødder.
Recipe Notes
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen
Tags: Food
Ser lækker ud den skal prøves i min nye stegeso
Men husk en stegeso lavet af ler feks en Rømeriopf skal i en kold ovn ellers kan den gå i stykker
Mvh Niels
Det er hermed noteret og skrevet i opskriften 🙂 tak!