Veganske muffins – uden raffineret sukker
I går bagte jeg disse svampede og snaskede veganske muffins uden raffineret sukker. Grunden til at jeg bagte dem, var faktisk at ville eksperimentere med chokolade/mocca muffins med karamel og mocca skum. Nu tænker du nok, hvad har det lige med denne opskrift at gøre. Nu skal du høre. 🙂 ! Det er faktisk fordi at hver gang jeg bager noget med smør eller æg i, så bager jeg en udgave uden også, for min søn skal ikke snydes :)!
Han spiser nemlig ikke æg og mælk grundet grundet han på nuværende tidspunkt er intollerant overfor disse. Lægerne håber dog at det er noget han vokser fra. Vi er derfor meget bevidste om at bruge ordet “tåler og ikke-tåler” herhjemme. I stedet prøver jeg altid at lave noget til ham, som ligner det de andre får. Det er heller ikke så tit at min søn får ting med gluten i, da hans tolerance over for gluten på nuværende tidspunkt er lav. Jeg bager derfor ofte glutenfri, når jeg bager til min søn.
De veganske muffins var et kæmpe hit, de røg lige ned hos min søn. Når jeg bager anvender jeg tit kokossukker frem for almindelig raffineret sukker. Dette gælder specielt når jeg bager til min søn (reklamelink). Fordelene ved kokossukker er at det er fremstillet af nektaren fra de blomster, som vokser på kokospalmen. Det er naturligt og uraffineret hvilket gør, at det påvirker blodsukkeret mindre end almindeligt sukker. Samtidig indeholder det både magnesium, zink, B vitamin, antioxidanter og aminosyre. Det er perfekt i bagværk da det har en lækker sødme og lille strejf af karamel over sig.
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Veganske muffins uden raffineret sukker
Ingredienser
- 115 g. kokossukker
- 120 g. hvedemel
- 65 g. moden banan (most)
- 35 g. kakao pulver
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 45 g. vegansk smør (smeltet)
- 120 ml. havremælk
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn, og find 12 muffinsforme frem. (Jeg placere papirmuffinsforme i en silikonemuffinsform, da det er meget lettere at arbejde med, og du får nogle ensartet muffins).
- Hæld kokossukker, det smeltede smør og kakaopulver i en skål, og miks det godt sammen med en håndmixer.
- Skræl bananen og mos 60g. banan med en gaffel. Hæld det i skålen og miks det godt sammen med det andet.
- Tilsæt hvedemel, natron og bagepulver, og miks det godt sammen. Til sidst tilsættes havremælken lidt af gangen.
- Miks det hele sammen til en ensartet masse og hæld derefter dejen over i muffinsformene. TIP: Smør evt. muffinsformene med lidt smør inden du hælder dejen i, på den måde slipper de lettere formene efter bagning. Det er VIGTIGT muffinsformene kun fyldes maks 2/3 op, da de hæver en del under bagning.
- Beklæd en rist med bagepapir, og placer muffinsformene derpå. Bag i midten af ovnen i ca. 25-30 min. Tjek evt. med en bagenål efter 25 min. Pas på med at tage dem ud af ovnen for tidlig, da du så risikere at de dine muffins falder sammen.
- Når muffinsene er færdige tages risten ud af ovnen. Vent med at røre ved dine muffins til de er afkølet, da de er ret skrøbelige når de er varme.