Vegansk og glutenfri snackbar

Vegansk og glutenfri snackbar

Veganske og glutenfri snack bar lavet med med banan, havregryn, peanutbutter, chiafrø og mørk chokolade.

Kender du det sommetider må det gerne være nemt, meget nemt.

Lige for tiden er jeg utrolig dårlig til at få spist morgenmad. Dette skyldes i bund og grund nok at vores søn mener han skal op mellem 04.30-05. Når det er så tidlig på dagen er det eneste som jeg tænker på kaffe. Jeg har hverken energi til at lave mad eller lysten til at spise den. Vi bruger i stedet morgenen på at lave mad til Oliver som er på allergivenlig kost. Jeg kan sagtens gå fra til kl. 11 uden at have spist noget, men holder jo bare heller ikke rigtig i længden, (det ved jeg jo godt). Jeg har derfor forsøgt mig med disse veganske og glutenfri snack bar som er virkelig lette at lave, og kræver 15 minutter af min tid. Det er overkommeligt og overskueligt på de morgner hvor vi i forvejen har gang i pander, gryder, damper og blender. De er perfekt både som både en nem morgenmad og til madpakken.

Vegansk og glutenfri snack bar

Søger du inspiration til andre opskrifter der er super lette og hurtig at lave kan disse måske fange din interesse. Agurk snack med tun og chilimayonnaise, frokost wrap, snickers dadler, surdejsbrød med avocado, feta og granatæbler og snickers grød.

ALLERGENER 

Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Vegansk og glutenfri snack bar

Vegansk og glutenfri snack bar

Mygreenkitchen
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ventetid 20 minutter
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 380 g modne bananer (svare til ca. 3 store bananer) (most med en gaffel)
  • 165 g. peanutbutter
  • 75 g. agavesirup
  • 1 tsk. kanel (kan undlades)
  • 1 tsk. vaniljesukker (kan undlades)
  • 1 knsp. salt
  • 225 g. glutenfri havregryn
  • 60 g. chiafrø
  • 75 g. vegansk mørk chokolade (hakkede groft)

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader alm.
  • Find en form frem (jeg bruger en der er 19×22,5cm støbejernsfad)
    Placer et stykke bagepapir i formen og sæt den til side.
  • Find en stor skål frem og hæld de moste bananer i. Tilsæt peanutbutter og rør det godt sammen.
    Tilsæt så agavesirup, vaniljesukker, kanel og salt og rør det godt sammen.
  • Tilsæt så havregryn, og chiafrøl. Miks det hele godt sammen og tilsæt til sidst den hakkede chokolade.
  • Fordel dejen i formen med bagepapir som vist på billedet.
    Vegansk og glutenfri snack bar
  • Bag dejen i midten af ovnen i 25-35 min til den er gylden brun.
  • Tag formen ud af ovnen og lad den stå og køre af i ca. 20 min inden du løfter den færdige dej til havregrynsbarene ud af formen.
  • Skær den i ønskede stykke. Top den evt. til sidst med let peanutbutter.
    Vegansk og glutenfri snack bar

Noter

Holder sig i ca 4-5 dage i køleskabet og 3 måneder i fryseren. 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering