Veganske og glutenfri falafler uden tahin
Nemme veganske og glutenfri falafler uden tahin lavet med squash, kikærter, løg, hvidløg, kikærtemel og krydderier. En opskrift ,der hverken kræver en helt masse tid, forberedelse eller ingredienser.
Samtidig er opskriften allergivenlig og børnevenlig. Der er derfor hverken er gluten eller sesam i denne opskriften.
Jeg lavede dem for første gang med min søn igår. Han er to et halv år gammel og elsker at hjælpe til i køkkenet. Han ser helst gerne det er ham der laver det hele, mens mor står på sidelinjen og betager hans kogekundskaberne. (På godt og ondt). :p !
Har du nogle børn der ikke er så vild med for mange krydderier, kan du let undlade måde spidskommen og koriander i opskriften. Er du derimod helt vild med krydderier og ønsker at lave opskriften til dig selv, så bare giv løs med krydderierne. Jeg kan anbefale dig at prøve at tilsætte chili og gurkemeje.
INGREDIENSVALG
Når det kommer til veganske og glutenfri falafler uden tahin, er jeg rigtig glad for at anvende kikærter på dåse. Det er super nemt. Jeg slipper samtidig for at skulle huske at ligge dem i blød natten over samt koge dem dagen efter. Jeg gemmer altid vandet fra kikærter (også kaldet AQUAFABA) da det kan bruges både til kager, bagværk og flødeboller. Jeg bruger selv gerne økologiske kikærter fra enten Rema eller Netto. Man kan være heldig at finde disse helt ned til 5kr dåsen.
Når det kommer til kikærtemel er jeg personligt glad for at handle ved Helsebixen, da de på nuværende tidspunkt tilbyder gratis fragt på alle varer (reklamelink). Det er nemt og jeg behøver ikke at skulle gå i special butikker for at få fat i det, eller give overpriser i supermarked.
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter som er allergivenlige og fri for kød, mælkeprodukter eller allergener, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Veganske og glutenfri falafler uden tahin
Ingredienser
Falafler
- 1 ds. kikærter (240g drænet)
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1 lille håndfuld persille
- 225 g. squash (fint revet)
- 60 g. kikærtemel
- 1/2 tsk. salt
- 1/2 tsk. koriander (stødt)
- 1/2 tsk. spidskommen (stødt)
- olie (til stegning)
Sådan gør du
- Hæld de drænede kikærter, løg, hvidløg og persille i en foodprocessor og blend forsigtig til de får en konsistens lignede på billedet.
- Tilsæt de resterende ingredienser og rør det hele godt sammen. Form falafel (jeg gør dette med en våd spiseske og hænderne). TIP: Dyp evt. spiseskeen i vand først, så slipper den lettere falaffeldejen. Mine falafler har en størrelse som en lille bordtennisbold.
- Placer falaflerne på en pande godt med olie. Obs: De kan ikke være der alle sammen på en gang, da der skal være lidt mellemrum i mellem hver falaffel, da de ellers bliver svære at vende.
- Steg dem indtil de er gylden brune på alle sider.
- Når de er færdige placeres de på et par stykker køkkenrulle. De er en smugle mere bløde i midten end de klassiske falafler.
- TIP: Ønsker du at de bliver lidt mere faste i midten, kan du gøre dette ved blot at tage dem fra panden, placere dem i et ovenfast fad, og bage dem i ovnen ved 175 grader i ca. 10-15 minutter