Vegetarisk smørrebrød

Vegetarisk smørrebrød

Smørrebrød er en dansk klassiker. De højtbelagte madder bliver serveret til utallige familiesammenkomster, jule- og påskefrokost. Jeg er lige inde i en periode hvor jeg simpelthen bare elsker smørrebrød. Mine vante favoritter er de klassiske med fisk. Jeg har dog i lang tid været rigtig glad for vegetarisk smørrebrød.

Oftest er smørrebrød lavet på rugbrød, men personligt syntes jeg det afhænger lidt af hvad der kommer på brødet. Derfor besluttede jeg mig for at lave vegetarisk smørrebrød, sammensat på en lidt anderledes måde med surdejsbrød toppet med avocado, feta, rødløg & pinjekerner. Den tog kun 5 min at lave, og det er bestemt ikke sidste gang at jeg laver den.

Glutenfri version

Alternativ hvis man ikke har surdejsbrød liggende, vil man også kunne bruge rugbrød eller et knækbrød. Personligt er jeg glad for Semper glutenfri knækbrød som er lavet med hørfrø kerner. Jeg nyder dog også at lave mit eget glutenfri knækbrød, som lavet af rene hørfrø kerner og chiafrø (reklamelink).

Find flere veganskevegetariskeglutenfri, og mælkefri opskrifter på bloggen.

Vegetarisk smørrebrød

Tips til det bedste smørrebrød

  • Vælg kvalitetsbrød. Smagsoplevelsen ligger lige så meget i brødet, som i det du putter ovenpå brødet.
  • Pynt! Et smørrebrød bliver bare så meget mere lækker at se på. Pynt den med friske krydderurter, syltede rødløg, kerner/nødder eller bare lidt frisk kværnet sort peber eller flagesalt. Det kan gøre underværker for udseendet af dine smørrebrød.

Følg med på de sociale medier

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del gerne opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration  Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Vegetarisk smørrebrød

Vegetarisk smørrebrød

Mygreenkitchen
Surdejsbrød toppet med avocado, rødløg, feta og pinjekerner.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Ret Frokost, Smørrebrød
Køkken Dansk
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 1 skive surdejsbrød (ristet på brødristeren)
  • 1/2 mellemstor moden avocado
  • et par tynde skiver rødløg
  • 1 spsk. feta ost
  • 1 tsk. pinjekerner

Sådan gør du
 

  • Rist brødet i brødrister eller panini grill.
  • Halver avocadoen og fjern skallen og kernen, og skær den i tynde skiver.
  • Halver rødløg, fjern skrællen og skær den i så tynde skiver som muligt.
  • Placer avocado og rødløg på surdejsbrødet. Smuldre feta over og top til sidst med pinjekerner.
Keyword Nøddefri, Vegetar, Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering