Frisk sommersalat
Frisk sommersalat med sprøde ferskner, flotte farverige cherrytomater og sød cantaloupe melon. Salaten er toppet med frisk basilikum, mozzerella og serranoskinke.
Endelig er det sommer og sommer i mine øjne betyder frisk sommersalat. Hvis der er noget jeg er vild med, er det en salat fyldt med farver og smag. Sommeren giver en rig mulighed for at bruge mange forskellige farver. Få den flotte røde fra cherry tomater, den friske grønne farve fra basilikum, frisk sprødhed fra ferskner og den lækre sødme fra melon. Mulighederne er mange og det er kun fantasien som sætter grænser, når det kommer til at lave din helt egen sommersalat.
Salater behøver langt fra at være kedelige. Tværtimod! Du kan lave utrolig mange lækre salater, som både er smagfulde og mættende. Dette er en opskrift på en lækker og frisk sommersalat som er let at gå til. Den kræver desuden ikke en masse tid i køkkenet og kun få ingredienser at lave.
Find mange flere forskellige salater her. Du finder bl.a. asiatisk nudelsalat med tempura rejer og peanutbutter dressning, samt quinoasalat med bagte hokkaido. Så tag endelig et kig forbi min blog, og lad dig blive inspireret til din næste salat.
ALLERGENER
Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, (eller blot ønsker at undgå disse), indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter, som er lette at gå til. 🙂
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest. 🙂
Frisk sommersalat
Ingredienser
- 3 modne ferskner
- 1 mellemstor cantaloupe melon (honning, galia og vandmelon kan også bruges)
- 200 g. cherry tomater
- 125 g. frisk mozzerella
- 1 lille håndfuld frisk basilikum
- 100 g. serranoskinke
Sådan gør du
- Skyl fersknerne, og fjern stenene. Skær fersknerne i små både.
- Fjern kerner og skræl fra melonen og skær melonen i mindre skiver.
- Rens tomaterne og halver dem.
- Skyl den friske basilikum og fjern det overskydende vand ved at duppe basilikumen med stykke køkkenrulle.
- Placer alt frugt og grønt i et stort serveringsfald, og top til sidst med det friske basilikum, mozzerella og serranoskinke.