Quinoa salat med bagt hokkaido

Quinoa salat med bagt hokkaido

Denne quinoa salat med bagt Hokkaido er en skøn og mættende salat. Den er både farverig og fyldt med masse af gode kostfibre og vitaminer.

Faktisk indeholder quinoa også mere kalk og jern end både havre, hvede, ris, majs og ja sågar også mælk. Dette er betydeligt højere i quinoa end i ris, majs, hvede og havre. Quinoa har et højt indhold af kalium, magnesium, zink, kobber og mangan (reklamelink) Jeg bruger personligt gerne quinoa til min salat, da quinoa søger for at holde mig mæt i flere timer.

Allergivenlig

Quinoa salat med bagt hokkaido er både glutenfri og vegansk, så der er hverken æg eller mælkeprodukter i salaten.

Find mere inspiration til veganskevegetariskeglutenfri, og mælkefri opskrifter på min hjemmeside.

Flere måder at bruge quinoa

Quinoa kan bruges til rigtig mange ting, både i salater, til pandekager, boller og knækbrød. Jeg har for nylig selv lavet glutenfri quinoa pandekager, lavet af quinoamel og bananer (reklamelink).

Se flere salat opskrifter på min hjemmeside hvor du bl.a. kan finde perlebyg salat med pesto, granatæbler og saltmandler eller sprød sommersalat med bagte sødekartofler og kikærter.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Quinoa salat

Quinoa salat med bagt hokkaido

Mygreenkitchen
Nem og mættende salat fyldt med kostfibre og vitaminer.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 dl. quinoa (kogt)
  • 3 håndfulde grønkål (hakket)
  • 300 g. Hokkaido (skåret i skiver)
  • 1 lille granatæble
  • 1/2 mellemstor agurk (skåret i mindre stykker)
  • 1 håndfuld mynte
  • 2 store appelsin (skåret i mindre stykker)

Dressing

  • 75 ml. friskpresset appelsinsaft (svare ca. 1 en hel appelsin)
  • 1/2 dl. olivenolie
  • 3 spsk. æblecider eddike
  • 1 spsk. agavesirup (kan erstattes med honning
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Find alle ingredienserne frem.
    Tænd ovnen på 185 grader varmluft, og gør en bageplade med bagepapir klar.

Quinoa

  • Skyl quinoa og kog dem i en gryde med vand (følg anvisningen på pakken).
  • Når den kogte quinoa er færdige hældes resten af vandet fra. Hæld derefter den kogte quinoa over i en skål.

Bagt hokkaido

  • Rens hokkaido, halver den og fjern kerner. Skær den i 1cm tykke skiver og placer skiverne på bagepladen. Hæld lidt olie og lidt flagesalt hen over dem og bag dem i ovnen i ca. 25-35min til de er gyldne.
    Hokkaido

Salaten

  • Halver agurken på langs og fjern kerner. (jeg bruger en tsk. til dette) Skær dem i skiver.
    Agurk
  • Rens og snit grønkålen og mynten. Fjern skrællen fra appelsinerne. Skær appelsinenkødet i mindre tern.
  • Halver granatæblet og fjern kernerne fra skrællen. Stil dem til side og begynd at lav dressingen.

Dressingen

  • Hæld alle ingredienserne i en lille skål og rør dem godt sammen.

Samling af salaten

  • Find et stor salatfad frem og hæld quinoa, grønkål, agurk og dressing i og miks det godt sammen.
  • Fordel så appelsin, granatæble, og mynte ud over salaten og pynt den til sidst med de bagte hokkaido.
Keyword Glutenfri, Mælkefri, Nøddefri, Soyafri, Vegansk, Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering