Børne- og allergivenlig kyllingeret

Børne- og allergivenlig kyllingeret

Jeg elsker den klassiske kylling i karry, da det er en utrolig nem ret at gå til. Det er en vaske ægte hverdags ret, familien elsker den både små som store. Vi har dog en søn som kæmper med en del fødevarer allergier/intolorancer. Det betyder derfor den klassiske kylling i karry er erstattet med en børne- og allergivenlig kyllingeret. Denne ret ligner til forveksling kylling i karry.

Et allergivenlig alternativ til den klassiske kylling i karry

Jeg laver derfor tit en børne/allergivenlig udgave og en voksen udgave. Disse to retter ligner hinanden så meget så muligt. Det er nemlig vigtigt for mig at min søn føler, at han kan spise det samme mad som os andre. Hans allergi skal derfor ikke være en hindring for dette. Normalt når jeg laver kylling i karry laver jeg denne. Jeg bruger derfor denne som udgangspunkt for, at lave en ret der ligner så meget så mulig. Jeg har erfaret det at jeg undlader et par enkelte ting i opskriften, selvom retten i forvejen er både mælke, ægge, soya, nødde og glutenfri. Men ved at undgå disse har jeg skabt en ret, som fungere rigtig godt for vores søn.

I denne udgave er den børne- og allergivenlig kyllingeret fortsat med kokosmælk, og har samme cremet konsistens, som den vi voksne spiser. Retten bliver selvfølgelig også toppet med frisk persille og bacon ligesom vores. Retten kan ligesom voksen udgaven serveres både med ris og pasta. Herhjemme gør vi begge dele og det er typisk vores søn som bestemmer. Vi servere dog altid både glutenfri og majsfri pasta. Vi er specielt glade for rispasta, da det er nemt at finde i de fleste butikker.

Det er en super mulighed for at give dit barn “den samme mad” som du selv får, bare hvor den er mere børne- og allergivenlig. 🙂

Retten er frysevenlig hvis blot du fjerner persille inden du fryser retten ned.

ALLERGENER 

Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, (eller blot ønsker at undgå disse), indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter, som er lette at gå til. 🙂


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest. 🙂

Børne- og allergivenlig cremet kylling ret med portobello og squash

Børne- og allergivenlig kyllingeret

Mygreenkitchen
Voksen udgave: Se evt. opskrift: Cremet mælkefri kylling i karry
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ret Allergivenlig, Børnevenlig
Køkken Dansk
Antal 1 barn

Ingredienser
  

  • 30 g. bacon i tern (kan undlades)
  • 50 g. kylling skåret i mindre stykker
  • 1 spsk. olivenolie (kan erstattes med kokosolie)
  • 1 tsk. gurkemeje (stødt)
  • 1/2 mellemstor squash skåret i små tern
  • 1 stor portobello skåret i små tern
  • 1 håndfuld glutenfri pasta (se opskriftnoter for en af vores personlige favoritter)
  • 1-1 1/2 dl. kokosmælk (gerne den fede del)
  • 1 knsp. himalaya salt (undlad ved de helt små børn)
  • persille (valgfrit)

Sådan gør du
 

  • Start med at klargøre alle ingredienserne.

Step 1

  • Placer den snittede bacon på en bageplade med bagepapir, og bag i midten af ovnen ved 180 grader varmluft. Bag til baconen er sprød. Placer det derefter på et stykke køkkenrulle, så det kan suge noget af fedtet fra baconen.

Step 2

  • Find en stor dyb pande, eller wok gryde frem og tilsæt olie, gurkemeje, og det snittede kylling.
  • Steg det på panden ved middel høj varme til kyllingen er gennemstegt. Hæld det derefter over i en skål, og begynd på resten af retten.

Step 3

  • Begynd at kog pastaen (Følg anvisningen på pakken).

Step 4

  • Hæld de skårede squash og portobello svampe på panden, og tilsæt lidt ekstra olie. Steg dem i ca. 5 min til de er bløde. Tilsæt så det stegte kylling.
  • Hæld kokosmælk i, og rør det godt ind i retten.
  • Lad retten simre lidt, så den får en cremet konsistens.
  • Smag til med en lille smule salt.

Ekstra

  • Top til sidst retten med det bagte bacon og lidt frisk persille.
Keyword Glutenfri, Æggefri, Mælkefri, Nøddefri, Soyafri


2 thoughts on “Børne- og allergivenlig kyllingeret”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering