Hummer Risotto
Cremet og smagfuld hummer risotto med persille, citron og parmesan.
Jeg er rigtig glad for risotto, faktisk er hele familien vild med risotto. Processen med at lave risotto er nem, men det kræver lidt børnepasning, fordi du skal “fodre” risottoen. Jeg fodrer risottoen med en 1 dl. bouillon eller fond af gangen og lader den absorbere helt mellem hver tilsætning. Processen tager omkring 20-25 minutter fra start til slut. Resultatet er en utrolige cremede risotto, der er velsmagende i sig selv, men som også kan tilpasses med alle ingredienser efter eget valg.
INGREDIENSVALG
Jeg bruger gerne denne hvidvin der hedder Pasqua Pinot Grigio delle Venezie IGT til at lave hummer risotto. Det er en frisk og middelfyldig hvidvin fremstillet af Pinot Grigio-druer. Den har en duft og smag er af citrus, pære og modne æbler. Vinen er velegnet til antipasti eller tapas, til pastaretter, kylling, fisk og skaldyr, salater eller bare som et glas i utide (reklamelink). Hvor hyggeligt er det ikke lige, at stå og få et lille glas vin mens man laver mad.
Til selve risotto har jeg brugt en frisk hummer, som jeg selv har kogt. Har du ikke hummer, eller syntes det er for dyrt, kan du også anvende jomfruhummer eller krabbe til denne opskrift.
Selve fonden til denne hummer risotto, har jeg selv lavet. Du finder vejledning til denne her. Du kan dog også sagtens købe fiske/skaldyrsfond, og bruge denne til at lave risottoen, for at spare tid i køkkenet. Har du tiden anbefaler jeg at du laver din egen hummerfond fra bunden.
ALLERGENER
Hvis du hverken tåler eller bare forsøger at undgår gluten, mælk, eller æg, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter, som er lette at gå til, tag et kig forbi! Bl.a. kan du finde min veganske risotto.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Hummer risotto
Ingredienser
- 3 spsk. olivenolie
- 3 fed hvidløg (pressede)
- 2 stk skalotteløg (snittet i fine små tern)
- 2,5 dl risottoris
- 2 dl. hvidvin
- 6 dl. hummerfond (se opskrift på denne længere nede)
- 6-8 dl. grøntsagsboullion
- 200 g. kogt hummer uden skal (krabbe og jomfruhummer kan også bruges)
- 65 g. parmesan
- 1-2 spsk. citronsaft
- 20 g. smør
- 1 lille håndfuld persille (hakkede)
- 50 g. hvidløgs smøreost (kan undlades, men giver en god smag)
Sådan gør du
Risotto
- pres hvidløg, snit løgene fint og hak persille så det er klar til at komme i retten.
- Find en gryde frem og tilsæt 3 spsk. olivenolie. Svitse hvidløg og løg i gryden til de er let gyldne.
- Tilsæt risotto ris og steg dem i et par minutter, pas på de ikke brænder på.!
- Tilsæt hvidvinen og skru godt op for varmen, så hvidvinen begynder at dampe. Lad det dampe i nogle minutter, mens du rører rundt.
- Skru ned for varmen og tilsæt hummerfonden 1 dl. af gangen. Det er vigtigt du røre rundt undervejs, ellers risikere du at risottoen brænder på. Så snart væsken er 2/3 tilsættes 1 dl. hummerfond igen.
- Når du har tilsat alt hummerfonden tilsættes grøntsagsboullionen 1 dl. af gangen. (på samme måde som hummerfonden).
- Når risottoen virker til næsten at være færdig (smag evt. på risene, der må gerne være lidt bid i men ikke meget), tilsættes smør, parmesan persille og hvidløgssmøreost. Rør det hele godt sammen. Smag til med salt, peber og citronsaft.Skru ned for risottoen og lad det stå og varme ved svagt blus, mens du begynder at lav toppingen.
- Når risottoen er færdig pyntes den med parmesan flager, kogt hummer og lidt persille. Server med det samme og evt. med lidt brød, ekstra parmesan og citronskiver 🙂