Edamamebønner med lime
Disse edamamebønner med lime er den perfekte nemme og sunde forret. Denne velsmagende snack er klar på under 15 minutter. Edamamebønnerne er vendt i friskpressede limesaft og flagesalt. De er serveret med en sesamdip, også kaldet Goma. Vi spiser dem også ofte som en del af aftensmaden, når vi får asiatisk. Edamamebønner med lime fungere også perfekt som tilbehør til grillmad.
Kan bælgen spises?
Nej, bælgen bør ikke spises. Den er ikke giftig, men den smager ikke specielt godt og er sej og svær at tygge. Så spis edamamebønnerne ved at bage hele bønnen ind i munden (så du får smagen af limesaft og flagesalt fra bælgen) og sug/skub bønnerne ud.
Er edamamebønner sojabønner?
Det korte svar er ja. De edamamebønner, som man kan købe i butikkerne på frost, er grønne umodne sojabønner, der er blevet kogt.
Kan de laves på andre måder?
Ja, du kan både stege dem på en pande med lidt smør, eller bage dem i ovnen med eksempelvis røget paprika.
ALLERGENER
Leder du efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Edamamebønner med lime
Ingredienser
- 350 g. edamamebønner med bælg
- 1-2 tsk. flagesalt
- 2 spsk. friskpressede limesaft
- et par skiver lime (skåret i både)
Sådan gør du
- Find en stor gryde frem og tilsæt vand. Når vandet koger, tilsættes edamamebønnerne. Lad det koge 1 minut og sluk derefter for komfuret og lad bønnerne stå og trække i 2 minutter. Find en stor skål frem og hæld 2 spsk. limesaft i skålen. Hæld vandet fra edamamebønnerne og hæld bønnerne over i skålen. Ved dem godt ind i limesaften og placer dem i 1-2 serveringsskåle. Drys 1-2 tsk. flagesalt over bønnerne. Server med et par skiver lime.TIP: Server evt. sammen med sesam dip (Goma) eller chili mayonnaise. Obs: Nogle købe/færdiglavede sesam dip er ikke vegansk og glutenfri.