Nudelsalat med torpedo rejer

Nudelsalat med torpedo rejer

Jeg bliver simpelthen aldrig træt af denne nudelsalat med torpedo rejer. Jeg kan lave den til frokost, aftensmad og ja sågar morgenmad hvis tiden er til det om morgenen. Det er en super simpel salat som ikke kræver en masse tid eller ingredienser. Samtidig kan du let variere i opskriften ved at bruge fx. kylling, lynstegt oksefilet eller tigerejer.

Ingrediensvalg

Ønsker du en vegetar udgave kan bruge tofu eller tempeh. Ønsker du lidt ekstra spice til din vietnamesisk inspirerede salat med tempura rejer, tilsætter du blot et par skiver chili. Jeg kan også varmt anbefale at blande enten lidt crispy chili olie eller sriracha chilisauce i retten (reklamelink).

Når det kommer til valg af nudler er jeg glad for at anvende risnudler til denne nudelsalat med torpedo rejer, det kommer sig dog ikke så nøje hvad du vælger, så vælg blot din egen personlige favorit. En af de ting har større betydning er hvilken fiskesauce, som du vælger til din dipsauce, da der her er stor forskel på smagen. Jeg er personligt glad for at anvende squid fiskesauce (reklamelink). Jeg syntes denne fiskesauce har en rigtig god smag, og passer perfekt til den dipsauce, som skal bruges i retten.

Nudelsalat med torpedo rejer

Inspiration

Er du lige som mig helt vildt med det asiatiske køkken kan jeg anbefale dig at prøve at lave frisk vietnamesiske forårsruller med bagt laks eller vietnamesisk salat med peanutbutter dressing. Leder du efter en hurtig og nem ret er peanutbutter og chili nudler måske lige noget for dig.

ALLERGENER 

Leder du efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Nudelsalat med torpedo rejer

Nudelsalat med torpedo rejer

Mygreenkitchen
Ret Hovedret, Salat
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g. risnudler
  • 1/4 lille spidskål (snittet fint)
  • 4-5 mellemstore gulerødder (skåret i tynde strimler)
  • 1 mellemstor agurk (skåret i tynde strimler)
  • 1 moden mango (skåret i små stænger)
  • 10 cm. skive ananas (skåret i små stænger)
  • 2 snack snackpeber (skåret i små stænger)
  • 1 håndfuld friske koriander

Ekstra

  • 100 g. peanuts
  • 400 g. torpedo rejer

Dipping sauce

  • 2 dl. vand
  • 2 1/2 dl. sukker
  • 1 1/2 spsk. ris eddike
  • 1/2 dl. fiskesauce
  • 2 spsk. limesaft

Sådan gør du
 

  • Start bage torpedo rejerne. Følg anvisningen på pakken. 
    Bag dem i ovnen til de er sprøde og gyldne. Placer dem derefter på et stykke køkkenrulle, indtil de skal bruges. 
  • Begynd derefter at lave dip saucen.

Dip sauce

  • Hæld vand og sukker i en gryde og varm det op ved mellemhøje varme.
    Når sukkeret er smeltet tages gryden af komfuret og stilles til afkøling på køkkenbordet. 
    Hæld resten af ingredienserne i og rør det sammen. Stil til side indtil det skal bruges. 

Salaten

  • Start med at koge nudlerne, følg anvisningen på pakken.
  • Begynd så at klargør alle grøntsagerne. (Jeg bruger en juliennejern til at at lave tynde gulerod- og agurk strimler). 
    Når grøntsagerne er renset, snittet og skræller er du klar til at samle salaten. 

Samling af salaten

  • Find en stor serveringsskål/fad frem.  
    Dræn nudlerne for vand og fordel derefter nudlerne i bunden af serveringsskålen/fadet.
  • Fordel så de klargjorte grøntsager. Personligt ligger jeg dem gerne blandet i skålen, da jeg syntes det givet et flot farvespil.
  • Hæld dip saucen hen over salaten, og top den til sidst med friske koriander.
  • Skær de færdige torpedo rejer i mindre stykker og placer dem i en seperat skål.
  • Hæld peanuts over i en seperat skål og så er du klar til at servere salaten. Velbekomme 🙂 !
    Nudelsalat med torpedo rejer
Keyword Mælkefri, Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering